Nøysom arkitekter AS

Nøysom arkitekter ASSannergata 90557 OSLO
Telefon: 92482042 E-post: noysomarkitekter@gmail.com Nettside: www.noysomarkitekter.no

FAKTA

Virksomhetstype: Arkitektur Etableringsår: 2017 Antall medarbeidere: 3

Kort om kontoret

Vi tror at vi trenger en mer nøysom arkitektur. En arkitektur som har en ansvarlig holdning til ressurser og forbruk fordi den stiller spørsmål om hva vi trenger og hva som gjør oss lykkelige, ikke bare hva vi er villige til å betale for.

Prosjekter

Eksperimentboliger på Svartlamon

Trondheim, NorgePå det byøkologiske forsøksområdet Svartlamon i Trondheim har fem familier bygget sine egne hus i landets eneste eksperimentelle selvbyggerprosjekt. Det første skisseprosjektet laget vi allerede i 2013, i 2015 begynte bygginga, og i 2018 hadde alle selvbyggerne flyttet inn. Eksperimentboligprosjektet utforsker hvordan vi kan bo mer bærekraftig i framtida ved hjelp av bevisst materialbruk, kreativt gjenbruk, samarbeid og egeninnsats, heller enn kostbare teknologiske løsninger.

Ombygging av TSSK (Trøndelag Senter for Samtidskunst)

Trondheim, NorgeTrøndelag Senter for Samtidskunst (TSSK) har leid sine nåværende lokaler i Fjordgata 11 i Trondheim siden 2002. I 2015 ble vi kontaktet for å bidra til å gi lokalene en mer egnet utforming som samtidskunstsenter. Fleksibilitet og flerbruksrom vært stikkord i ombyggingen, som ble ferdigstilt i 2016.

Sjøbu på Sørlandet (under planlegging)

Aust-Agder, NorgeSjøbu i tilknytning til en allerede eksisterende brygge på et sommersted innerst i Kvåsefjorden. Sjøbua er utformet slik at det er mulig å velge hvor man vil ha ly og skygge etter vær og vind. Den kan åpnes helt opp med skyvedør og luker i sørveggen og i taket over en hems, eller lukkes helt igjen. Skyvedøra fungerer også som le mot vind og sol fra vest. Gulvet mures opp med skiferstein på samme måte som den allerede eksisterende brygga og trappene.

Logg inn