Kontekst Arkitektur AS

Kontekst Arkitektur ASIndustrigata 360357 Oslo
Telefon: 95411494 E-post: emilie@kontekstark.no Nettside: www.kontekstark.no

FAKTA

Virksomhetstype: Arkitektur Etableringsår: 2018 Antall medarbeidere: 2

Kort om kontoret

Vi er et ungt og ambisiøst arkitektkontor med base i Oslo. Vi har en bred kompetanse innen arkitektur og byggesak og et godt nettverk av ulike samarbeidspartnere. Entusiasmen rundt de ulike delene av faget er stor. Likevel er det boliger som er blitt viet mest av vår tid. Vi er mest opptatt av kundens ønsker og behov, men videre at arkitekturen er stedstilpasset på en slik måte at den blir sentrum i en naturlig [kont'ekst].

Prosjekter

Rosendalsveien

Oslo/NorgeDe fire nye eneboligene ligger mot hvert sitt hjørne av eiendommen og rammer slik inn et stort sørvendt tun. Den grunnleggende tanken er å skape et fellesskap på bakkenivå og så kan beboerne benytte seg av takterrassene i de tilfellene man ønsker å være mer avskjermet. Hvert enkelt hus får ulik fasadeutforming etter hvor deres respektive frisiktlinjer fra oppholdsrommene befinner seg. Utover dette er husene knyttet sammen med lignende type volumoppbygging samt farge- og materialvalg.

Bernt Knudsens vei

Oslo/NorgeDen nye bebyggelsen ligger fint til på en høyde og tar utgangspunkt en ny enebolig mot vei, mens en tomannsbolig ligger trukket tilbake og nærmest usynlig fra veien. Tomannsbolig utnytter det skrående terrenget ved å etablere flere halvplan – som igjen åpner for noen gode rom med romslig takhøyde, mye lys og luft som vil god bokvalitet.

Bentsebrugata

Oslo/NorgeLeiligheten på Sagene var opprinnelig en ett-roms med separat kjøkken. Kjøkkenet har blitt flyttet til stuen for å lage et stort allrom og samtidig få et eget separat soverom. Det er lagt mye vekt på material- og fargebruk for å skape et helhetlig preg gjennom hele leiligheten.

Logg inn