Fotballen er fremdeles rund blant Oslo-arkitektene

Årets fotballturnering (FAFA) ble vunnet av L2 + Askim/Lantto etter en spennende finale. Se bildene her.

FAFA 2023

Sleipt føre stoppet ikke arkitektene i å konkurrere om det gjeve FAFA-trofeet på Voldsløkka lørdag.

>

På de sleipe gresslettene på Voldsløkka i Oslo braket byens arkitektkontorer sammen til vennskapelig fotballduell lørdag. «Fotball arrangement for arkitekter», bedre kjent under akronymet FAFA, ble i år vunnet av L2 arkitekter + Askim/Lantto arkitekter. Finalen gikk mot Lund Hagem + Atelier Oslo – for anledning under navnet Filipstad FK.

– Det var en veldig spennende finale. Vi lå først under 2–0, men klarte å hente oss inn igjen i andre omgang og vant til slutt 2-3, forteller Niels Marius Askim, partner i Askim/Lantto, men også manager for fotballaget som vant.

>

Spilte etter sammenstøt

Askim forteller om fin stemning, våte baner, stor oppofrelse og en enorm innsats fra lagets kvinner og menn.

– Alle våre spillere utmerket seg. En på vårt lag hadde et sammenstøt med en spiller på Dyrvik arkitekter. Han måtte ut og sy noen sting, men kom tilbake for å hjelpe oss i sluttspillet. Det sier noe om viljen til å bidra i turneringen.

Askim/Lantto samarbeidet med L2 om lag i turneringen. Dette skyldes at de kontorene har samarbeidet om prosjekter, men også at L2 hadde flere kvinner som ville være med i turneringen.

– Både kvinner og menn hadde en kjempegod turnering. Vi har ikke deltatt tidligere i FAFA, og hadde som mål og ikke tape i innledende runde. At vi da tilslutt vant, er bare kjempegøy. Jeg vil også takke arrangørene for et kjempefint arrangement som ble proft gjennomført, avslutter Askim.

Vandrefinalens taper

I FAFAs statutter er det også slik at den som taper turneringen skal arrangere neste års cup. I taperfinale, også kalt vandrefinale, var det MDH + Transborder studio, som tapte og dermed må arrangere FAFA 2024.

Årets drakt-pris gikk til Asplan Viak, mens triksekonkurranse ble vunnet av IARK.