04. juni 2024
Arkitektur
Norske arkitekter i portugisisk tidsskrift

Sanden+Hodnekvam, Manthey Kula og LCLA blir presentert i det prestisjetunge portugisiske tidsskriftet AMAG.

Norske arkitektkontorer får oppmerksomhet i magasinet AMAG. Her omslaget viet LCLA.

Foto: AMAG (faksimile)

AMAG Publisher er et internasjonalt forlag basert i Portugal, som blant annet gir ut arkitekturbøker.

På sine egne nettsider skriver AMAG at de arbeider for å «utfordre, tilfredsstille og mest av alt inspirere hver eneste leser» – og denne inspirasjonen vil i neste utgave komme fra Norge.

AMAGs bok, som er nummer 35 i rekken av utgivelser, har seks prosjekter fra hvert av de tre kontorene, som altså er Sanden+Hodnekvam, Manthey Kula og LCLA.

Manthey Kula ble etablert i 2004 av Beate Hølmebakk og Per Tamsen. Kontoret står blant mye annet bak turistvegprosjekter i Lofoten og Det nasjonale minnestedet etter 22. juli ved Utøyakaia i Hole kommune.

LCLA er basert i Oslo og drives av Luis Callejas and Charlotte Hansson, som også grunnla kontoret tilbake i 2010. De har blant annet tegnet turistvegprosjekter og boliger i både Norge og Columbia.

Det tredje kontoret er altså Sanden+Hodnekvam, etablert av John Sanden og Ingvild Hodnekvam i 2014, som de siste årene har gjort seg bemerket med flere eneboliger som har mottatt mye oppmerksomhet og anerkjennelse.

– Vi har en hylle med AMAG på kontoret, og liker godt både prosjektene så det er klart det er stas for familiebedriften vår å bli med der, sier John Sanden og Ingvild Hodnekvam til Arkitektur.

Hvilke seks prosjekter som er med fra de tre kontorene? Bestill boken, så får du se!

Boken kommer ut i slutten av juni 2024, og du kan selv velge cover, det er en utgave per kontor.

Boken kan allerede nå bestilles her.

Av Constanse Brochmann