02. mai 2024
Arkitektur
Prins William følger i kongens fotspor

Nytt tradisjonelt arkitekturprosjekt settes i gang av Prinsen av Wales. 

South-east Faversham skal utvikles til et nytt boligområde med 2500 boenheter. Oppdragsgiver er William, prins av Wales.

Hertugdømmet Cornwall planlegger 2500 boliger i et grøntområde i Faversham, Storbritannia. Anlegget er tegnet av arkitekt Ben Pentreath, omtalt som «landets beste landsbyarkitekt» og kjent utviklingen av eksperimentet Poundbury, bygget etter Kong Charles III prinsipper for byplanlegging.

Det nye prosjektet i Cornwall er planlagt i samarbeid med landskapsarkitekt Kim Wilkie og er planlagt rundt «eldgamle gangstier og landskapsmønstre», ifølge Dezeen, og skal ha minst 875 rimelige boliger.

«Prinsen av Wales er opptatt av å fortsette farens arbeid, i tillegg til å utforske nye utfordringer, inkludert kampen mot klimaendringer og sosiale utfordringer knyttet til mental helse og hjemløshet», heter det i en uttalelse fra hertugdømmet Cornwall, gjengitt i Dezeen. 

Arkitekturen i prosjektet er klassisk og inspirert av historisk bebyggelse i regionen. Samtidig er moderne elementer lagt til prosjektet, som for eksempel  solceller på taket.

Grønne verdier står også sentralt i prosjektet som inkluderer en stor park, flere mindre parker og beplantning langs alle veier. Planen legger også til rette for fotballklubb og cricketklubb, frukthager, parseller, blomstereng og sykkelstier i skogen.

Av Redaksjonen