18. januar 2024
Arkitektur
Rekordbesøk for Dansk Arkitektur Center

Besøkstallene til Dansk Arkitektur Center (DAC) i København steg med 26 prosent i 2023.

ansk Arkitektur Center Udstillling Copenhagen.

– På Dansk Arkitektur Center fortsetter vi å tiltrekke oss en rekke spennende målgrupper, inkludert barnefamilier, kulturinteresserte og fagfolk fra både Danmark og utlandet, forteller senterdirektør Dorthe Weinkouff Barsøe.

Foto: Astrid Maria Rasmussen

«Et virkelig flott år for Dansk Arkitektur Center», skriver senteret som holder hus i kultursenteret BLOX i København sentrum i en pressemelding. Nå melder de om 285.000 besøkende i 2023, en økning på 26 prosent sammenlignet med 2022, og hele 42 prosent flere enn i 2019, året før koronapandemien.

– De flotte besøkstallene for 2023 er et resultat av en sterk og fokusert strategi og høy grad av smidighet i organisasjonen. På Dansk Arkitektur Center fortsetter vi å tiltrekke oss en rekke spennende målgrupper, inkludert barnefamilier, kulturinteresserte og fagfolk fra både Danmark og utlandet. Men ungdommene viser også stor interesse for fagområdet vårt, og i løpet av 2023 klarte vi å tiltrekke oss nesten 30 000 ungdommer mellom 18-25 år, sier direktør Dorthe Weinkouff Barsøe i pressemeldingen.

Senteret peker også på et ekstra søkelys på dansk arkitektur, og spesielt København, i årets som var. Den danske hovedstaden ble valgt ut av UNESCO og Union Internationale des Architectes (UIA) som arkitekturhovedstad i årene 2023-2025, og byen var vertskap for sistnevntes verdenskongress i fjor sommer.

«Som en av de primære partnerne for World Capital of Architecture-programmet, ble det danske arkitektursenteret episenteret for et bredt spekter av aktiviteter og utstillinger i løpet av året», skriver DAC, og legger til at de hadde en ambisjon om å bruke året som løftestang for å sette arkitektur, design, byutvikling og bærekraft på dagsordenen de mener vil fortsette inn i 2024.

I mars åpner utstillingen «Aware – architecture and senses» i samarbeid med designstudioet 3XN/GXN, som gjennom arkitektoniske installasjoner vil utforske hvordan ulike romlige atmosfærer påvirker oss sansemessig og skaper følelsesmessige reaksjoner.

Av Redaksjonen