26. februar 2024
Arkitektur
Ukraina kaller eksperter på modernisme

Arkitektforeningene i Litauen og Ukraina etterlyser eksperter til prosjekt innen «holistisk renovering av modernistiske bygninger». 

Bilde av eldre sosialt boligprosjekt i den historiske bydelen Podil i Kyiv i 1988.

Ukraina trenger eksperter på modernisme til prosjektet «UREHERIT: Architects for heritage in Ukraine. Recreating identity and memory». Her et sosialt boligprosjekt fra Kyiev i eklektisk stil. 

Foto: Sergiy Zakharchenko

Er du ekspert innen arkitektur, urban planlegging, kulturarv eller kunsthistorie? Da kan kulturprosjektet «UREHERIT: Architects for heritage in Ukraine. Recreating identity and memory» kanskje være noe for deg. 

Denne helgen var det to år siden fullskalainnvasjonen av Ukraina startet. I en open call søker Litauens arkitektforening, i samarbeid med den ukrianske, nå ekspertise som skal hjelpe til med «strategisk gjenoppbygging» av det krigsrammede landet.

Prosjektet ser den modernistisk kulturarven i Ukraina som en ressurs for det de kaller «bærekraftig, sosial og kulturell meningsfull gjennoppbygging». Spesifikt spør de etter eksperter som brenner for å se fremtidig potensiale i etterkrigstidens modernistiske arkitektur. 

For mer informasjon se her. Søknadsfrist er 1. mars. 

Av Redaksjonen