02. november 2023
Bransje
Agraff med Trondheim-forlik

Trondheim kommune og Agraff arkitektur inngår forlik om langrennsbygg i Granåsen. 

Granåsen arenabygg er laget for å være et arenabygg for «langrenn og helse, med sambruk mellom trening, løypemannskap, organisasjon, helsetjenester og arrangement».

Foto: Agraff arkitektur/Wittrup

Trondheim kommune og Agraff Arkitektur skulle i månedskifte november/desember møtes i retten. Bakgrunnen var uenighet om en kostnadsøkning på 41 millioner kroner under byggingen av Granåsen arenabygg – et bygg for «langrenn og helse» i Granåsen skiarena. 

Kommunen mente kostnadssprekken skyldes dårlig prosjektering, noe Agraff Arkitektur og to andre firma nektet. Nå inngår imidlertid partene forlik, melder Adresseavisen og andre lokale medier

– Vi gikk til søksmål fordi vi ville ha kompensasjon for manglende kvalitet på produktet. Det skapte merarbeid for entreprenøren. Det er merkostnadene vi har hatt på grunn av dette som vi har videreført til rådgivingsgruppa, sier Tore Myrvold, utbyggingssjef i Trondheim kommune, til Adresseavisen. 

Kravet til kommunen var ti millioner i erstatning. Johannes Smidt, daglig leder i Agraff Arkitektur, sier samme sted at det aldri var aktuelt for dem å godta kravene. Det var Agraff som foreslo mekling. 

– Vi har tilbakevist kravene hele veien. Her var det berammet en rettssak. I ei megling er formålet å komme til enighet, og at begge parter må gi noe. I tett samarbeid med vårt forsikringsselskap ble kommunen og vi enige om summen, for å kunne legge ballen død. Det er godt å legge en slik sak bak seg. Vi har hatt god dialog med kommunen i meglinga, slik at vi kan samarbeide videre, sier Smidt til avisen.

Av Redaksjonen