06. mars 2024
Bransje
Arkitektur-redaktør kåret til årets meningsbærer

Redaktør Gaute Brochmann er årets meningsbærer, ifølge Oslo redaktørforening.

Gaute Brochmann. Foto.

Gaute Brochmann mottok prisen på Byens tak tirsdag kveld.

Foto: Petter Berntsen/NTB

Tirsdag kveld ble Arkitekturs redaktør Gaute Brochmann kåret til «Årets meningsbærer» av Oslo redaktørforening. Juryen beskriver ham som «modig, kritisk og nyskapende».

«Redaktør Gaute Brochmann leder en liten redaksjon som stadig setter dagsorden med daglige oppslag. Arkitekturopprøret preger i dag mye av debattsituasjonen omkring norsk arkitektur, og magasinet tar dette alvorlig. Det gjør Brochmann også som Norges ledende arkitekturkritiker, i ukeavisen Morgenbladet», heter det videre i begrunnelsen.

– Dette er først og fremst en stor anerkjennelse av hele Arkitektur-prosjektet vårt. Vi har brukt masse tid og krefter på å lage et nytt arkitekturblad, noe som i aller høyeste grad er et kollektivt foretak. Det er veldig motiverende at andre enn arkitekter legger merke til det, sier Brochmann selv.

– Du tar arkitekturopprøret på alvor, heter det i begrunnelsen. Gjør du det?

– Vi prøver å få fram helheten i det som skjer på arkitekturfeltet på en god og uhildet måte. At vi tar Arkitekturopprøret på alvor handler ikke om at vi gir dem vår tilslutning, men at vi anerkjenner det som en kraft som har hatt innvirkning på feltet de siste årene, avslutter redaktøren.

De andre vinnerne av Oslo redaktørforenings priser ble Lars Håkon Grønning i E24 (Årets redaktør) og Cecilie Asker i Aftenposten (Årets nyskaper). Hedersprisen gikk til Svein-Yngve Madssen fra LO-Media.

Av Torgeir Holljen Thon