19. desember 2022
Bransje
Ber om fengsel i Tjøme-saken

Aktor la ned påstand om åtte månederes fengsel for arkitekt Rune Breili i lagmannsretten.

Rune Breili fremfor Høyesterett. Foto.

– Jeg hadde gjort igjen hvis det var behov for det. Vennskapet vårt har ikke endret seg. Hvis du har en god gammel venn som begynner i Plan og bygg, så kan man plutselig ikke være venner lenger? Du forventer ikke å få noe igjen av en venn, sa Rune Breili til Arkitektnytt da korrupsjonssaken ble behandlet i Høyesterett tidligere i år.

Foto: Torgeir Holljen Thon

- Vi mener at riktig straff er åtte måneder fengsel, men to av disse skal gjøres betinget, sa aktor Einar Salvesen Lieungh under sin avsluttende prosedyre i Agder lagmannsrett fredag.

Nok en gang står arkitekt Rune Breili og tidligere byggesaksleder Harald Svendsen i Tjøme kommune tiltalt for grov korrupsjon.

Breili tegnet huset for den tidligere byggesakslederen, samtidig som Svendsen behandlet byggesøknader fra Breili. Begge hevder det bare var snakk om en vennetjeneste.

– At Svendsen klarte å skille mellom jobb og privat og ikke lot seg påvirke i sin jobb, er naivt å tro, sa aktor Henrik Horn i retten, ifølge Tønsbergs blad.

Verken Breili eller Svendsen ville kommentere aktors påstand i etterkant, men henviste til sine advokater.

- Det er i tråd med det som var tidligere. Vi registrer at de slår av litt, sier Breilis forsvarer Thomas Skjelbred til avisen.

Agder lagmannsrett behandler korrupsjonssaken for andre gang, etter at Høyesterett opphevet frifinnelsesdommen i juni. Dommen er ventet tidlig på nyåret.

Av Redaksjonen