17. februar 2023
Bransje
Blir del av Asplan Viak

Lofoten-kontoret Tind arkitektur er kjøpt opp av Asplan Viak.

De fire ansatte i Lofoten-kontoret Tind Arkitektur, som nå blir en del av Asplan Viak. Fra venstre: Tora Marie Nitter, Anette Fleischer, Marianne Marsteng Nilsen og Synne Brustad.

De fire ansatte i Tind Arkitektur, som nå blir en del av Asplan Viak. Fra venstre: Tora Marie Nitter, Anette Fleischer, Marianne Marsteng Nilsen og Synne Brustad.

Foto: Asplan Viak

1. mars blir Tind arkitektur en del av Asplan Viak. Medarbeiderne i Tind vil bli en del av Asplan Viaks kontorer i Svolvær og Leknes.

– Med sammenslåingen av de to selskapene får Asplan Viak en unik posisjon i Nord og vi er et skritt nærmere ambisjonen om å bli regionens ledende arkitekt- og rådgivningsmiljø for byggeprosjekter med høye bærekraftsmål, sier divisjonsdirektør for Arkitektur og Bygg i Asplan Viak, Lise Haaland Eriksen, i en pressemelding.

Asplan Viak er et av de få tverrfaglige miljøene - med både lokal- og nasjonal forankring - som har spisskompetanse innenfor miljø og bærekraft, som har vært en viktig premissgiver i Tinds tilnærming til arkitektur og stedsutvikling, påpeker daglig leder i Tind, Synne Brustad.

– Som en del av Asplan Viak ser vi frem til å kunne bidra til helhetlige løsninger for arktisk urbanitet og bærekraftige kystsamfunn, men ikke minst skape merverdi for kundene våre, sier Anette Flesicher, kreativ leder i Tind.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no

Av Redaksjonen