10. mai 2023
Bransje
Havnet på amerikansk liste

Henning Larsen på amerikansk liste over innovative selskaper. 

Bilde av Feldballe et prosjekt av Henning Larsen

Henning Larsen trekker frem arbeidet med Feldballe skole i landsbyen Rønde i Danmark, som en av grunnene til at de har havnet på listen til Fast Company. I Feldballe er målet at skolen skal fange mer karbon enn den slipper ut. 

Foto: Henning Larsen

Arkitektselskapet Henning Larsen opplyser i en pressemelding at de er plukket ut til en liste over verdens mest innovative selskaper. Listen er utarbeidet av det amerikanske tidsskriftet Fast Company, som ble stiftet i 1995 og omtaler seg selv som et «verdensledende progressiv mediebedrift, med unikt fokus på innovasjon innen teknologi, ledelse og design».

Henning Larsen er opprinnelig et dansk arkitektselskap. I 2021 fusjonerte de med ingeniørselskapet Rambøll, og har 220 ansatte i Norge. Andre navn på Fast Company-listen er Open AI, Airbnb og Microsoft. Selskaper som er anerkjent for å være særlig innovative i sine bransjer.

Begrunnelsen for at Henning Larsen har fått plass på listen, skal blant annet handle om at de har brukt biobaserte byggematerialer som halm, sjøgress og treverk i sine bygg.

Av Redaksjonen