22. november 2022
Bransje
Kjøper Romfarer arkitekter

Odin Prosjektering kjøper 100 prosent av aksjene i arkitektkontoret Romfarer.

Foto av Romfarer

Daglig leder i Odin Prosjektering, Ragnhild Forslund, og daglig leder i Romfarer arkitekter, Einar Hjorth Høivik.

Foto: Odin Prosjektering

Romfarer arkitekter AS ble etablert i 1986 og det Oslo-baserte kontoret består i dag av ni ansatte. Sammen med eksisterende arkitektavdeling i Odin Prosjektering vil man framover være rigget for å konkurrere om de store prosjektene, heter det i en pressemelding.

- Vi vet at morgendagens løsninger krever godt samarbeid på tvers av fagdisipliner. Som del av Odins tverrfaglige miljø vil vi kunne tilby et større spekter av tjenester gjennom alle prosjektfaser. Samtidig skal vi fortsette å være nære og tilgjengelige for våre samarbeidspartnere og kunder. Vi gleder oss til å komme i gang med å utforme vår felles identitet, og vi er glade for tilliten Odin viser oss, sier Einar Hjorth Høivik, daglig leder i Romfarer i meldingen.

Videre heter det at oppkjøpet er også en del av satsningen på bærekraft i utvikling av nye prosjekter, og i transformering og forvaltning av eksisterende bygningsmasse.

- Oppkjøpet er en del av vår vekstsatsning, og vi er svært glade for å kunne ønske Romfarer velkommen til oss. Deres erfaring og kompetanse vil styrke oss ytterligere og samtidig tilføre vår arkitektavdeling nødvendig kapasitet, sier daglig leder i Odin Prosjektering, Ragnhild Forslund.

Allerede i januar 2023 flytter Romfarer inn i Odin Prosjekterings lokaler på Ensjø. Ved samlokalisering vil selskapet ha 25 ansatte, med hovedkontor på Ensjø i Oslo og en avdeling i Brumunddal. På sikt er planen at selskapene vil fusjonere, og at Odin Prosjektering og Romfarer arkitekter får en ny, felles identitet.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: arkitektnytt@arkitektnytt.no

Av Redaksjonen