30. november 2023
Bransje
Lam til Arkitekturfilm

Byplanlegger og samfunnsdebattant Tina Lam blir kurator for Arkitekturfilm Oslo. 

Portrett

Tina Lam ble kjent i bransjen da hun blant annet skrev teksten «Fra de andre nordmennene» om manglende mangfold i arkitektbransjen. Hun var da formidlingsassistent ved ROM. 

Foto: Privat

I mars 2024 arrangeres filmfestivalen Arkitekturfilm Oslo. Festivalen har siden oppstarten i 2016 drevet med arkitekturformidling i Oslo og resten av Norge. Denne gangen er det med byplanlegger og samfunnsdebattant Tina Lam som kurator. 

– Vi gleder vi oss til å samarbeide med Tina Lam om arkitektur som åsted og ramme for opprør, sorg og glede, heter det fra festivalen i sosiale medier. 

Arkitekturfilm Oslo har til nå blitt drevet fram av et programråd, og holdt til på ROM, Cinemateket, Doga, Nasjonalmuseet og Kunstnernes Hus Kino.

Tina Lam er praktiserende byplanlegger i A-lab og jobbet på ROM i perioden 2015-2021. Da skrev hun også teksten «Fra de andre nordmennene», som startet en debatt om mangfold i arkitektbransjen. Hun har også vært redaktør i magasinet Kote+ og er i dag leder for debattkomitéen i Oslo arkitektforening.

Av Torbjørn Tumyr Nilsen