05. juni 2024
Bransje
Lanserer nytt arkitektfellesskap

Seks arkitektkontor fra hele landet forener krefter og danner Vier.

Gjøvik rådhus

Fellesskapet består av seks etablerte arkitektkontorer, blant dem KONTUR, som står bak rehabiliteringen av Gjøvik rådhus (bilde).

Foto: KONTUR arkitekter

Fredag denne uka lanseres Vier arkitekter, et nytt landsdekkende medlemseiet arkitektfellesskap dannet som et samarbeid mellom kontorene ENO, GNIST, KONTUR, SØR, SG & CO, og VOLUM.

– Med kontorer i Bodø, Drammen, Gjøvik, Fredrikstad, Haugesund, Halden, Kristiansand, Notodden og Bø, er Vier dypt forankret i de lokale samfunnene de betjener. Vi lever og kjenner forholdene – ut og inn, sier Erik Brett Jacobsen, daglig leder i Vier arkitekter i en pressemelding.

– Vår lokale tilstedeværelse gir oss en unik innsikt i de spesifikke behovene og mulighetene som finnes på hvert sted. Bakgrunnen for etablering av firmaet er å styrke konkurransekraften til våre kontorer i møte med et marked som blir stadig mer sentralisert og dominert av store enkeltaktører og sikre videre drift av enkeltkontorer med sterk lokal forankring og tilstedeværelse.

Med mer enn 70 ansatte samlet i et bredt fagfellesskap, har Vier kapasiteten og kompetansen til å håndtere store prosjekter over hele landet, heter det i pressemeldingen.

– Vårt primære forretningsområde er arkitektur og design, sier Jacobsen, og utdyper:

– Vi tilbyr tjenester innenfor alle arkitektfaglige områder, fra prosjektering av bygg, reguleringsplaner og arealutvikling til landskaps- og interiørarkitekter, prosjektledelse og byggeledelse.

Av Redaksjonen