09. februar 2024
Bransje
Ny administrerende direktør i Rambøll

Rambøll henter ny administrerende direktør fra industrien og har ansatt Arne Birkeland.

Arne Birkeland har de siste årene vært delaktig i oppbyggingen av selskapene Mørenot og Westcon Group AS. Nå skal han lede Rambøll.

Foto: Tony Hall

– Vi er trygge på at vi med Arne får en leder med omfattende internasjonal toppledererfaring fra komplekse organisasjoner, stor gjennomføringskraft og ikke minst en sterk motivasjon for vår strategi, "Partner for bærekraftig endring", sier Rambølls styreleder Peter Heymann Andersen i en pressemelding.

Birkeland er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, og har tidligere blant annet ledet både skipsarkitekter og ingeniører i Wärtsilä Corporation og Aker Solutions.

– Rambøll Norge er en solid virksomhet og jeg gleder meg både til å bli kjent med nye kolleger og bygge videre på det solide fundamentet som er lagt ned av Ole-Petter Thunes og hans team, sier Arne Birkeland i pressemeldingen.

Ole-Petter Thunes, som i august i fjor besluttet å tre tilbake etter 13 år som leder for Rambøll Norge, vil fra 1. mars gå over i en rolle som Senior Prosjektdirektør og fortsette å jobbe tett opp mot kunder og prosjekter. 

Arne Birkeland bringer med seg viktig kompetanse fra industrisegmentet, heter det.

– Kombinasjonen av kommersiell teft og en sterk drivkraft for bærekraftige løsninger er avgjørende for å utvikle Rambøll Norge videre i tett samarbeid med vår internasjonale virksomhet, sier Heymann Andersen.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no.

Av Redaksjonen