28. mars 2023
Bransje
Ny seksjonsleder for Nasjonale turistveger

Landskapsarkitekt Silje Myhre Amundsen blir ny seksjonsleder for Nasjonale turistveger i Statens vegvesen.

Foto av Silje Myhre Amundsen, ny leder for Nasjonale turistveger, Statens vegvesen.

Silje Myhre Amundsen, ny leder for Nasjonale turistveger, Statens vegvesen.

Foto: Frid-Jorunn Stabell

Amundsen er utdannet landskapsarkitekt fra NMBU, Ås og BOKU, Wien og har siden 2020 arbeidet som prosjektleder og strekningsansvarlig på seksjonen for Nasjonale turistveger på Lillehammer. Amundsen er også plan- og prosessleder for en pågående oppgradering og utbygging av attraksjonen Torghatten langs Nasjonal turistveg Helgelandskysten.

Silje Myhre Amundsen tiltrer som leder for turistvegseksjonen 1. april, heter det i en pressemelding fra Vegvesenet.

- Nå har vi akkurat engasjert ti nye kontorer med dyktige arkitekter og landskapsarkitekter, og jeg gleder meg stort til samarbeidet fremover. Sammen med arkitekturrådet og mine medarbeidere skal vi fortsette å planlegge og bygge spennende prosjekter med høy kvalitet, sier Amundsen i meldingen.

Landskapsarkitekten tar over etter Jan Andresen som leder for Nasjonale turistveger. Andresen begynte i Staten vegvesen i 1981 og har vært involvert i vegvesenets turistvegsatsing siden Stortinget i 1993 ba Samferdselsdepartementet se nærmere på kombinasjonen veg og reiseliv. Når Andresen går av med pensjon til sommeren gjør han det etter 30 års arbeid med Nasjonale turistveger, hvorav de siste 25 som leder.

- Jan Andresen har skrevet norsk reiselivshistorie under sitt lederskap. Med høye ambisjoner, integritet, kreativitet, musikalitet og dypt dedikert har han loset Statens vegvesens turistvegsatsing stødig framover i 25 år. Dette er det bare å ta av seg hatten for, sier Silje Myhre Amundsen om sin forgjenger.

Fra et pilotprosjekt mellom 1994 – 1997, med fire prøvestrekninger, har Nasjonale turistveger utviklet seg til en nasjonalt prosjekt. Ved inngangen til markeringsåret 2023 er det gjennomført over 170 små og store prosjekter med sine arkitektur- og kunstinstallasjoner langs 18 utvalgte strekninger fra Jæren i sør til Varanger i nord. I alt 50 arkitekt- og landskapsarkitektfirma har så langt bidratt til Nasjonale turistveger.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no.

Av Redaksjonen