22. mai 2023
Bransje
Ny sjef for plan- og landskapsarkitektur i COWI

Malin Bryntesson kommer fra entreprenørbransjen og skal lede COWIs avdeling for plan, natur, byutvikling og landskapsarkitektur.

Malin Bryntesson i Cowi foran en betongvegg. Foto.

– Bransjen etterspør strengere krav og et bedre tilrettelagt regelverk for ombruk og bærekraft, mener Malin Bryntesson, ny avdelingsleder i COWI.

Foto: Ragnhild Heggem

Bryntesson har tidligere vært daglig leder i takentreprenørselskapet Icopaltak med ansvaret for 200 ansatte. Hun er utdannet sivilingeniør innen bygg og anlegg med bred erfaring fra hoved- og underentreprenører, produksjon og rådgivning, i både offentlig og privat sektor.

– Naturen og ressursene våre er under press hvor både effektiv arealbruk, klima- og naturaspektet vil komme inn som viktige forutsetninger for å skape fremtidens bærekraftige samfunn. Denne kompetansen er kjempesolid i COWI og jeg gleder meg til å være med å videreutvikle den. Vi jobber inn i mange forskjellige områder som for eksempel store komplekse samferdselsprosjekter innen vei bane, byutvikling, vann og klimatilpasning. Vi ser tydelig at for å få til samfunnsnytte, mer for pengene og minimere fotavtrykket, så blir det viktigere å ta de riktige valgene tidlig, sier Bryntesson i en pressemelding.

I tillegg til å lede et stort entreprenørfirma har Bryntesson sittet i styret til Byggenæringens Landsforening (BNL). Hun mener byggenæringen er mer frempå enn hva mange tror:

– Bransjen etterspør strengere krav og et bedre tilrettelagt regelverk for ombruk og bærekraft. Det gjør meg stolt, sier hun.

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no

Av Redaksjonen