13. mars 2023
Byutvikling
Diakonhjemmet stasjon på vei

Den nye stasjonen skal erstatte to tidligere stasjoner og bidra til byutvikling i området, melder Sporveien i Oslo.

Illustrasjon av nye Diakonhjemmet stasjon på Holmenkollbanen i Oslo. En kvinne og et barn står på en gangbro og ser ned på t-banesporene.

Slik ser Norconsult-arkitektene fra Team Major for seg at Diakonhjemmet stasjon kan bli seende ut.

Foto: Team Major (illustrasjon)

Sporveien i Oslo er i gang med arbeidet med nye Diakonhjemmet stasjon, som etter planen skal erstatte stasjonene Frøen og Steinerud på Holmenkollbanen.

Stasjonen vil bidra til byutvikling, blant annet gjennom å åpne opp flere områder for publikum, skriver Sporveien i en pressemelding. Den nye stasjonen planlegges for eksempel med en gangbro over sporet som vil gi økt fremkommelighet og mulighet for å krysse T-banesporet. 

– Sporveien forvalter og utvikler store verdier på vegne av fellesskapet og vårt mål er å fra flest mulig fornøyde passasjerer dit de vil, raskt og trygt. Gjennom denne typen utbyggeprosjekter gjør vi derfor endringer for å bedre tilbudet til de reisende, slik at fremtidens kollektivtilbud i Oslo blir enda bedre enn i dag, sier Arnt Jørstad, prosjektleder i Sporveien, i pressemeldingen.

Stasjonen tegnes av arkitekter fra Norconsult, som er en del av Team Major, som også tegner nye Majorstuen stasjon. Forprosjektet for Diakonhjemmet stasjon er nå ferdig.

I og rundt den nye stasjonen skal det også bygges ny videregående skole, nytt sykehjem og campus for den vitenskapelige høgskolen skal utvides. I tillegg skal rundt 200 nye boliger bygges, ny barnehage etableres og en rekke andre tilbud som kafeer og kantiner vil komme rundt et nytt torg. Det norske Diakonhjem står bak utbyggingen av området, mens Sporveien er byggherre for den nye stasjonen.

Av Redaksjonen