23. mai 2023
Byutvikling
Stenger gata for biler

I fjor sommer stengte Oslo kommune gaten Grønland i Oslo for biler. Kjempepopulært, ifølge kommunen selv. Nå gjentas suksessen.

Nærbilde av blomster, med en sykkel i bakgrunnen. Foto

Også i år blir det mye grønt og gratis oppholdsarealer i den bilstengte gata Grønland, der man kan sette seg ned uten å kjøpe noe. Samtidig som både serveringsstedene og noen av grønnsakshandlerne kan trekke lenger ut i gata og få mer plass.

Foto: Ida Rydeng / Oslo kommune

– I år åpner bylivsgata allerede 1. juni og blir stående helt til høsten 2024. Det er godt nytt for alle som bor, ferdes, og driver næringsliv på Grønland, sier Sirin Stav, byråd for miljø og samferdsel (MDG), i en pressemelding. 

Gaten bygges opp igjen med sitteplasser, blomster og trær, og slik skal den være fram til 15. oktober 2024. Gatestrekningen ved Grønland torg blir stengt for gjennomkjøring og næringslivet flytter ut i gata.

– Vi skal prioritere gående, syklende og mer plass til byliv og næringsliv, samtidig som vi ivaretar trafikksikkerheten, sier Stav, som lover om lag 600 kvadratmeter bynatur og oppholdsareal tilrettelagt med benker og planter.

Av Redaksjonen