21. mars 2023
Konkurranser
Europan-stafetten går videre

Kaleidoscope gir seg som Europan-sekretariat. Nå søker Stiftelsen Europan Norge etter nye krefter som kan lede konkurransen videre. 

Bilde av Tone Berge i Caleidoscope

Tone Berge, generalsekretær i Europan Norge og arkitekt/partner i Kaleidoscope. 

Foto: Luminate

Det fortelles at det «syder av energi» i Europan-sekretariatet for tiden. Der jobbes det knallhardt med lansering av konkurransen «Europan 17 - Living Cities-Care», som offentliggjøres 27. mars.

Samtidig forbereder Kaleidoscope, arkitektkontoret fra Bergen/Helsinki som i dag driver sekreteriatet til Europan i Norge, seg på å overlate driften til noen andre. Kaleidoscope har hatt rollen siden 2018. De vant selv konkurransene Europan 12. Europan arrangeres annethvert år.

Berge mener Europan er en institusjon innen europeisk byutvikling og har følgende anbefaling til dem som vurderer å overta stafettpinnen: 

– Som sekretariat for Europan blir man en del av noe større enn en seg selv. Rollen er mangfoldig og gir tilgang til et stort nettverk på ulike myndighetsnivå og i ulike faggrener i europeisk byutvikling. Sekretariatet åpner dører til en helt ny verden, sier Berge i pressemeldingen.

Kaleidoscope har lært mye av å både få kjennskap til tematikkene som Europan lanserer og talentene som løftes frem og ofte blir toneangivende, forklarer hun.

– Å være Europan-sekretariat er en gylden mulighet til å ligge i forkant. Vi går ut av sekretariatet for å gi plass til andre impulser, både for oss selv og for Europan. Et nytt sekretariat vil sikkert se nye muligheter for hva Europan kan betyr for oppdragsgivere, deltakere og faget vårt. Vi i Kaleidoscope elsker Europan, og vil gjerne se stiftelsen utfolde seg i nye retninger under påvirkning fra et nytt sekretariat, sier Berge. 

Av Redaksjonen