03. januar 2024
Konkurranser
Lyser ut studentkonkurranse

Hvordan ser morgendagens lys ut? Det er opp til all verdens arkitektstudenter å utforske, i den internasjonale Velux-prisen.

Vinnerne av den forrige internasjonale Velux-prisen i 2022, polske Zuzanna Sazonow og Aleksandra Pytka, for sitt modulære skjermingssystem i leilighetsbygg.

Illustrasjon: Zuzanna Sazonow og Aleksandra Pytka

Sponset av takvinduleverandøren Velux, og støttet av International Union of Architects (UIA), inviteres det til bidrag til årets utgave av den internasjonale Velux-prisen. 

Den biennale idékonkurransen er for arkitektstudenter fra hele verden, som inviteres til å utforme prosjekter som utforsker rollen dagslys spiller i folks hverdag, under tittelen «morgendagens lys».

Konkurransen har to kategorier: «Dagslys i bygninger», og «dagslysundersøkelser».

Fristen for å registrere seg i konkurransen er 1. april, mens fristen for å sende inn bidrag er 30. mai. Prisen er på 30 000 euro, og to globale vinnere kåres blant flere regionale vinnere.

Årets jury består av arkitektene Song Yehao (SUP Atelier of THAD, Kina, og UIA-representant), Alberto Veiga (Barozzi Veiga, Spania), Ewa Kuryłowicz (Kuryłowicz & Associates, Polen), Jenni Reuter (Hollmén Reuter Sandman Architects, Finland), samt Kent Holm,  Senior Vice President Brand Marketing i Velux.

Les mer og registrer deg på prisens nettsider.

Av Redaksjonen