02. mai 2024
Konkurranser
Melhus-konkurranse klar

C.F. Møller, Bjørbekk & Lindheim og PKA Arkitekter skal utvikle Melhus skysstasjon.

Fra venstre: Egil Johannes Hauge, leder enhet Plan, Melhus kommune, Heidi Eltoft, planlegger og prosjektleder, Melhus kommune, Therese Mælen-Ødegaard, arkitekt og hovedleverandør, C.F. Møller Architects, Pétur Grétarsson, regulering og arkitekt, PKA Arkitekter, Svein Erik Bergem, landskapsarkitekt, Bjørbekk og Lindheim og Arnt Ove Okstad, prosjektleder, WSP Norge.

Foto: Melhus kommune/Mariken Lie

Fire lag med leverandører har konkurrert om å få levere skisseprosjekt og detaljregulering av området rundt Melhus skysstasjon i Trøndelag. Hovedrunden fant sted i vinter og nå er juryering og vinner offentlig, melder Melhus kommune: C.F. Møller, sammen med underleverandørene Bjørbekk & Lindheim, PKA Arkitekter og WSP skal utvikle prosjektet som har fått navnet «Knutepunktet». 

– Vi er stolte over å bli betrodd denne viktige oppgaven. Vi ser frem til samarbeidet med Melhus kommune og vil gjøre vårt beste for å innfri forventningene for kommunen som helhet og for den enkelte innbygger, sier Therese Mælen-Ødegaard, daglig leder hos C.F. Møller Architects, i en pressemelding fra Melhus kommune

Området rundt skysstasjonen skal skysstasjonen skal inneholde ny togstasjon, bussholdeplasser, sykkelhotell, pendlerparkering og taxiholdeplass. Hovedmålet er å legge til rette for gode bevegelseslinjer som gjør det lett å skifte transportmiddel.

– I tillegg skal Knutepunktet være et sted som bidrar til et godt og levende sentrum med levende byrom og god estetikk. Derfor legger vi til rette for at Knutepunktet også får en viktig funksjon som offentlig og sosial møteplass. Området skal blant annet inneholde et nytt torg, og i tillegg skal planleggingen ta høyde for mulighetene for nytt rådhus og kulturhus, sier Johannes Hauge, enhetsleder for enhet Plan i Melhus kommune, i pressemeldingen.

Av Torbjørn Tumyr Nilsen