29. november 2022
Konkurranser
Viser frem Rosenholm

Fem arkitektmiljøer har levert sine forslag til stort Obos-prosjekt på Rosenholm i Oslo.

illustrasjon av ny utbygging på Rosenholm.

Rosenholm skal ifølge Obos «bli et urbant og sosialt bærekraftig nabolag med variert arkitektur og boligtyper for beboere i ulike livsfaser». Her illustrasjon fra Ghilardi Hellsten/Veni.

Foto: Ghilardi Hellsten / Veni
Rosenholm skal ifølge Obos «bli et urbant og sosialt bærekraftig nabolag med variert arkitektur og boligtyper for beboere i ulike livsfaser». Her illustrasjon fra Ghilardi Hellsten/Veni.Illustrasjon: Ghilardi Hellsten/Veni

Ved Rosenholm stasjon, en kort togtur sør fra Oslo S, skal industribebyggelse omgjøres til et nabolag for 4-5000 mennesker med boliger, arbeidsplasser og tjeneste- og kulturtilbud.

Obos er byggherre og har nå fått fem arkitektmiljøer, i et parallelloppdrag, til å utvikle planer for den nye bydelen. Det er team fra Asplan Viak/ Dyrvik Arkitekter, A-lab, Ghillardi + Hellsten Arkitekter, Norconsult og Rodeo arkitekter som nå har levert sine prosjekter. Intensjonen med parallelloppdraget er å få best mulig innspill fra flere fagmiljøer før planprosessen kan starte for fullt.

– Endelig er vi i gang. Nå skal vi gå i tett dialog med Obos-medlemmer i Oslo Sør og Nordre Follo, naboer, politikere og planmyndigheter for å skape et bærekraftig nabolag med høye arkitektoniske kvaliteter. Vi ønsker at Rosenholm skal bli et attraktivt område med store og små møteplasser, butikker, spisesteder og kulturtilbud. Vi går bredt ut og skal lytte til alle innspill for å skape et best mulig nabolag, sier prosjektleder Mario Vahos i Obos, i en pressemelding.

Prosjektet har allerede fått lokal kritikk for blant annet å være overdimensjonert. Forslagene vil nå bli utstilt på Holmlia senter i hele desember.

Av Redaksjonen