18. april 2024
Politikk
Oslo kommune utvider park på Økern

Byrådet i Oslo utvider planlagt Økern-park med 6800 kvadratmeter.

En park skal bli større enn planlagt på Økern i Oslo. – Det er viktig å lytte til nærmiljøet, sier James Stove Lorentzen (H), byråd for byutvikling. 

Illustrasjon: Ghilardi+Hellsten Arkitekter/Oslo Kommune

I en pressemelding fra Oslo kommune heter det at en planlagt park på Økern i Groruddalen nå utvides med 6800 kvadratmeter.

– Det er viktig for oss at nærmiljøet på Økern blir ivaretatt og at vi tilrettelegger for mer grønt og rekreasjon i et område som er under sterk vekst, sier James Stove Lorentzen (H), byråd for byutvikling, i pressemeldingen.

Oslo bystyre har tidligere vedtatt en reguleringsplan for en større kommunal tomt på Økern hvor det da ble lagt til rett for 900 boliger, Ungdomskole, barnehage og flerbrukshall – samt en park på 39 dekar. Det er denne som nå utvides med to nye felt, etter påtrykk fra lokalmiljøet.

– Byrådet setter nå i gang en begrenset omreguleringsprosess for å utvide parken. Det er viktig for oss at vi får en bred medvirkningsprosess i det videre arbeidet, og vi vil også at nye idrettsflater blir vurdert i utvidelsen av parken, sier Stove Lorentzen.

Av Redaksjonen