08. desember 2022
Politikk
Vil ha byarkitekt

Drammen MDG vil at byen kaster seg på byarkitektbølgen. – Vi ønsker at byen skal bli grønnere og vakrere, og derfor vil vi få på plass en byarkitekt, sier gruppeleder Cathrin Janøy (MDG).

Cathrin Janøy, gruppeleder for MDG i kommunestyret i Drammen. Foto.

Cathrin Janøy, gruppeleder for MDG i kommunestyret i Drammen, ønsker seg byarkitekt.

Foto: MDG Drammen

Lokallaget til Miljøpartiet de Grønne i Drammen vil at byen følger andre norske byer og får sin en egen byarkitekt.

- Vi ønsker at byen skal bli grønnere og vakrere, og derfor vil vi ha kommunestyret med på å få på plass en byarkitekt, sier gruppeleder Cathrin Janøy til Drammens Tidende.

Hun legger fram forslaget for kommunestyrets budsjettmøte i desember. Janøy påpeker overfor avisen at «arkitektonisk ro er viktig for opplevelsen, for å se helheten og skape gode byrom og bomiljøer».

– Vi kan ikke bare stille krav til høyder og utnyttelse, men i langt større grad til hvordan det ser ut, fortsetter hun og viser til at Bergen og Trondheim allerede har byarkitekt, mens Stavanger og Oslo er i gang med å etablere lignende stillinger.

FrP-politiker Hilde Hovengen er i samme avis skeptisk til forslaget.

- Det kan bli mer unødvendig byråkrati, jeg ser et lite faresignal med det, sier hun og peker på at Drammen nylig (2020) fikk en byantikvar, som hun mener bør få virke litt før det også planlegges for en byarkitekt.

Av Redaksjonen