01. februar 2024
Priser
Innstill dine kandidater til Nordisk råds miljøpris

Nordisk råds miljøpris fokuserer i år på bærekraftige bygg. Send inn dine kandidater frem til 30. april.

Nordisk råds miljøpris ble utdelt første gang i 1995, og har som formål å styrke bevisstheten om miljøarbeidet i Norden. Temaet for prisen skifter fra år til år, og i år ønsker rådet å fokusere på bærekraftige bygg.

Illustrasjon: Ted Lindroos / Midjourney AI genererad bild

I 2024 skal prisen på 300 000 danske kroner gå til noen i Norden som har gjort noe spesielt for å bidra til utviklingen av en bærekraftig byggsektor, heter det i en pressemelding fra Nordisk råd.

– Det finnes mange forbilledlige eksempler på bærekraftig og klimavennlig bygging i hele Norden. Priskomiteen for Nordisk råds miljøpris håper prisen kan være med på å sette dem på kartet og bidra til den offentlige debatten om hvor viktig det er at byggebransjens klimaavtrykk blir redusert", uttaler Hólmfríður Þorsteinsdóttir, leder for bedømmingskomiteen for Nordisk råds miljøpris i meldingen.

Innstillingsprosessen til Nordisk råds miljøpris er åpen, og alle kan derfor innstille kandidater til nominering.

– Vi håper å se innstillinger som favner både privatpersoner, lokale organisasjoner og store bedrifter, og prosjekter som prioriterer bærekraft- og klimahensyn i arbeidet sitt. Enten ved å teste nye måter å transformere eksisterende bygg og infrastruktur på, eller ved å bygge regenerativt", sier Þorsteinsdóttir.

Fristen for nominering er tirsdag 30. april 2024.

Les mer og innstill en kandidat til Nordisk råds miljøpris 2024 her.

Av Redaksjonen