04. september 2023
Priser
Norges største kunstpris til Nango

Joar Nango får Lorck Schive Kunstpris 2023 for sin ironiske ode til skandinavisk interiør og lampedesign.

Foto av Joar Nango

Arkitekt og kunstner Joar Nango får Lorck Schive Kunstpris 2023.

Foto: Torbjørn Buvarp

Kunstprisen deles deles ut annethvert år av i samarbeid mellom Christian Lorck Schive og hustrus legat og Trondheim kunstmuseum, og er med sine 500 000 kroner til mottageren landets største.

– Siden det jo er en generøs pengepremie får jeg nå råd til å bytte clutchen på min snart 30 år gamle sprinter som havarerte i Mosjøen på veg nordover, samt fortsette å bygginga av en Saunagumpien som jeg nå kanskje kan få ferdig til påske, sier Nango i en pressemelding.

Nango ble valgt ut av en internasjonal jury blant fire nominerte kunstnere for sin ironiske ode til skandinavisk interiør og lampedesign, i samarbeid med den romske kobbersmeden Lajos Gabor. Utstillingen med de fire nominerte til Lorck Schive Kunstpris 2023 vises i Trondheim kunstmuseum frem til 17. september.

«Joar Nangos bidrag til Lorck Schive Kunstpris skiller seg ut med sin åpenhet, samarbeidsånden mellom mennesker, ting og miljø, og sjenerøsiteten i å dele fremtidsrettede visjoner for mulige fremtider. Verdien av reparasjon, flyt, handlekraft i alle former og improvisasjon som verkene hans tar opp, er spesielt aktuelle akkurat nå», heter det i juryens begrunnelse.

Av Redaksjonen