16. august 2023
Priser
Ombruksprosjekt i særklasse

Storebrand Eiendoms Bærekraftspris 2023 gis Smedvig Eiendoms rehabiliteringsprosjekt Innoasis i Stavanger, tegnet av Helen & Hard.

Foto av Innoasis

Ombruksprosjektet Innoasis i Stavanger er tegnet av Helen & Hard.

Foto: Storebrand

Vinneren av Storebrand Eiendoms Bærekraftspris ble annonsert under Arendalsuka og det er tredje gang prisen deles ut til den aktøren som eiendomselskapet strukket seg lengst for en mer bærekraftig eiendomsbransje.

– Her har Smedvig klart å skape gull av gråstein, uttaler juryleder og bærekraftsansvarlig i Storebrand Eiendom, Unn Hofstad, i en pressemelding.

Juryen gir prosjektet heder for å ha tatt et «tilsynelatende «håpløst», utiltalende og ineffektivt betongbygg, og for selve måten de har løst ombruksutfordringen på.»

«Byggets historie er også synlig, i stedet for å sparkle dem bort er "arr" og særegenheter foredlet og bidrar til byggets sjarm. Innovative grep preger både arkitektur og tekniske prosesser, og gir 45 prosent økning i utleieareal samt stor fleksibilitet for fremtidig bruk», fortsetter juryens begrunnelse.

Det er arkitektkontoret Helen & Hard som står bak rehabiliteringen av Innoasis i Stavanger, og prosjektet stod ferdig i 2022.

Juryen legger videre vekt på at effektivitet preger både arealutnyttelse og klima- og energistandard. Byggets energimerke har gått fra rød F til grønn A.

«Summen av tiltak sikrer høy og balansert kvalitet på tvers av alle bærekraftstemaer. Juryen mener at prosjektet er mer enn bare gjennomført godt, dette er et ombruksprosjekt i særklasse».

 

Av Redaksjonen