01. september 2023
Priser
Sirkulær vinner av studentpris

Kristine Matland vinner Anne Alnæs’ studentpris for prosjektet «Sirkulær» i Bergen.

Kristine Matland leverte sin masteroppgave ved Fakultet for Kunst, Musikk og Design, Universitetet i Bergen.

Foto: Simon Lode

Tre masteroppgaver konkurrerte i år om Anne Alnæs’ studentpris. Kristine Matland fra Fakultet for Kunst, Musikk og Design, Universitetet i Bergen gikk av med seieren med masteroppgaven «Sirkulær». Det er Norske Interiørarkitekters og møbeldesigneres Landsforening (NIL) som deler ut prisen. 

– Vinneren av årets Anne Alnæs’ studentpris viser en eksepsjonell styrke og kompetanse for faget interiørarkitektur i omstillingen mot en mer sirkulær retning, med hensyn til rehabilitering, ombruk og tilpasningsdyktighet, heter det fra juryen. 

– De funn vinneren av årets pris gjør i sin masteroppgave viser til et sterkt behov for å videreutvikle gode systemer for anskaffelse og innhenting av ombruksmaterialer, slik at sirkulær økonomi blir mer lønnsomt og enklere å utføre i praksis, sier den videre. 

Prosjektet «Sirkulær» er en mulighetsstudie som viser en transformasjon fra en tidligere motorfabrikk til et bærekraftssenter med kurslokaler, fellesverksted, seminar, butikk, spisested og kontorlokaler. Det eksisterende bygget, ved Damsgårdsveien 112-113 i Bergen, gis med det ny bruk som et formidlingssenter for kunnskapsdeling hvor temaer som miljøvern, avfallshåndtering og sirkulærøkonomi er i fokus.

 

Av Redaksjonen