10. februar 2023
Priser
Snøhetta kåret til årets vekstskaper

Kontoret blir Norges finalist i den internasjonale finalen i juni.

Prisvinner Kjetil Trædal Thorsen med pris på scenen under utdelingen.

Kjetil Trædal Thorsen fra Snøhetta tok imot prisen under finalen torsdag 9. februar i Oslo.

Foto: Bård Gudim

Kjetil Trædal Thorsen fra Snøhetta ble torsdag kveld kåret til EY Entrepreneur Of The Year Norge 2022. Det var tolv finalister som kjempet om seieren i finalen i Oslo, og nå skal Thorsen representere Norge i den internasjonale finalen i Monaco i juni.

– Snøhetta, som er en relativt liten aktør fra et relativt lite land, har virkelig klart å gjøre seg bemerket internasjonalt, sier Ina K. Rosenberg, partner i EY og leder for EY Entrepreneur Of The Year i Norge.

Juryen vektla at Snøhetta har et spisst fokus på ESG (Miljø-, sosiale- og forretningsetiske forhold) og at Snøhetta har skapt en solid internasjonal virksomhet i en konkurranseutsatt bransje.

– Med kreativitet, verdibasert ledelse og stor personlig risiko, har vinneren på en imponerende måte grepet muligheter og skapt en solid internasjonal virksomhet i en konkurranseutsatt bransje. Vinneren har ESG som bærebjelke, er ikke redd for å sette spørsmålstegn ved etablerte sannheter, og de er godt posisjonert for videre vekst og verdiskaping, sier leder for den uavhengige juryen, Hans-Petter Mellerud i Zalaris ASA.

Blant Norges cirka. 300.000 aksjeselskaper finnes det om lag 4200 selskaper som tilfredsstiller kriteriene for å delta i EY Entrepreneur Of The Year. Blant disse er det cirka 300 selskaper som også tilfredsstiller kravet om en vekstskaper med eierinteresse og lederansvar. Hvert år dybdeintervjues 30-50 av disse vektskaperne, og det velges regionale finalister. På regionskåringene blir det utnevnt nasjonale finalister, som kjemper om prisene som deles ut på landsfinalen.

Av Redaksjonen