23. mars 2023
Priser
Sommerro er Årets Bygg

Solli Plass-hotellet mottok prisen under Byggedagene onsdag kveld.

Sommerrokvartalets 37.000 kvm med nybygg og rehabilitering ble kåret til Årets Bygg onsdag kveld.

Foto: LPO Arkitekter

Sommerrokvartalet, tegnet av LPO for byggherre Aspelin Ramm, er kåret til Årets Bygg 2022 under Byggedagene, som ble arrangert av Byggeindustrien på The Hub i Oslo. Sommerro består av et totalrehabilitert hotell, restauranter, boliger og parkområder. SLA har vært landskapsarkitekt. 7000 kvm av Oslo Lysverkers gamle kontorer er rehabilitert og supplert med 30.000 kvm nybygg, fordelt på tre boligtårn med 56 leiligheter og hotelldelen. Kvartalet har Breeam-sertifisering Very Good. 

– Det er liten tvil om at det er mange gode eksempler på flotte prosjekter som er bygget i løpet av fjoråret, ikke minst eksemplifisert gjennom Sommerrokvartalet, sier juryleder Per-Arne Horne.

Juryens trekker også frem at bevaringen og omformingen til hotell og serveringssteder er utført med stor omsorg for detaljene og den integrerte kunsten av blant annet Per Krogh. Valg av nye materialer og møbleringen løfter prosjektet ytterligere og bygger videre på den eldre arkitekturen med respekt, men samtidig med en tydelig og moderne identitet, skriver Bygg.no.

De øvrige nominerte var Gullhaug Torg 5, The Plus, VIA Vika og Saemien Sijte. 

Også prisene Årets trebyggeri og Årets anlegg ble delt ut under seremonien, til henholdsvis Hasle Tre og Fv. 659 Nordøyvegen. Oslotre har vært arkitekt og Grindaker landskapsarkitekt for Hasle Tre. Skanska Norge har vært hovedentreprenør for Fv. 659 Nordøyvegen.

Av Redaksjonen