31. juli 2023
Utdanning
Mange søkere til AHO

Det er stor etterspørsel etter studieplassene på AHO, melder skolen. Etter kutt i antall designplasser har etterspørselen skutt i været.

Foto av AHO

Master i arkitektur ved AHO topper statistikken i Norge på flest førstevalgssøkere per studieplass.

Foto: AHO

Tallene for opptaket til høyere utdanning er klare, og ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) har poenggrensen på designstudiet økt mest, melder skolen i en pressemelding. Dette er ikke overraskende, da regjeringen har kuttet antall studieplasser på design, fra 60 til 30, siden i fjor.

– Det er stor etterspørsel etter designere utdannet ved AHO. Godt over halvparten av studentene som tar mastergrad får jobb før de er ferdige med mastergraden, sier prorektor for utdanning ved AHO, Rachel B. Troye, i pressemeldingen.

Hun påpeker at søkertallene bekrefter at AHO har mer en nok godt kvalifiserte og motiverte søkere til å fylle 60 studieplasser.

– Tidligere utdanningsminister Ola Borten Moe signaliserte tydelig at regjeringen ønsker å prioritere studier som er relevante for arbeidslivet og viktig for Norges kompetanse og omstillingsevne i fremtiden. Design-utdanningen ved AHO fyller alle disse kravene, fortsetter Troye.

Master i arkitektur ved AHO topper statistikken i Norge på flest førstevalgssøkere per studieplass, med 18,9 førstevalgssøkere per studieplass. Skolen fikk inn 724 opptaksprøver til 60 studieplasser under årets opptak.

Av Redaksjonen