Jus Lab Oslo

Arkitekter

  • Kubik Interiørarkitekter AS

Interiør i oransje, blå og lilla toner. Sittegrupper, stoler og benk langs veggen. Foto.

Da Juristenes Utdanningssenter skulle utforme sitt nye kurs og etterutdanningssenter, var det med et ønske om å skape et annerledes lokale for formidling, læring og kompetanseutvikling. De ønsket et sted som inspirerte, overrasket og utfordret det stereotypiske bildet av et utdanningssenter.

Arealet er todelt, der undervisningsrommet ligger ut mot gateplan og er tydelig eksponert med store vindusflater. Scenen og en profilvegg med en fargesterk bakvegg, utsmykket med Baux-akustikkplater, ble etablert for å tiltrekke oppmerksomheten til forbipasserende. Utdanningssenteret skal oppleves som levende og pulserende.

Kafé- og serveringsarealet ligger innover i bygget med begrenset dagslys og lav takhøyde på snaue 2,20 meter, med utenpåliggende ventilasjonskanaler og rørføringer. Her var det helt avgjørende å skape et rom og samlingspunkt som overrasket, nettopp for å trekke folk inn og få dem til å bli værende i pausen. Bruken av farger, teksturer og gardiner med bakenforliggende belysning gir rommet karakter, og detaljer som spesialtilpassede grafiske elementer til veggflatene er selve prikken over i´en.

Hvis et lokale har begrensninger både i form av takhøyde, lys og beliggenhet i bygget, må man tørre å gjøre noe litt utenfor boksen for å få det til å fungere. Pausearealet til utdanningssenteret var et slikt rom. Her valgte vi å gi himling og vegger en vibrerende varm terrakottatone som blir brutt av en signalblå farge på ventilasjonsrør langs veggen og på dørene. Kjøkkenet ble også levert i samme blåfarge. Grafiske elementer til veggene tar opp igjen fargene i rommet og gir det et helhetlig preg. Her får man virkelig en vitamininnsprøytning av farger og energi i pausene og rommet har blitt en snakkis blant de besøkende.

Interiørarkitekt
  • Kubik Interiørarkitekter AS
Oppdragsgiver
  • Juristenes utdanningssenter
Bruttoareal
  • 450 kvm.
Ferdigstilt
  • 2023
Interiørarkitekt medarbeidere
  • Ole Torp og Pia Sand, interiørark. MNIL
Adresse
Kristian Augustsgate 9, Oslo
Foto
  • Kjetil Gudem
Medvirkende kunstnere
  • Ole Torp, bilder og grafikk
Sittegruppe med to stoler i et hjørne, neonskilt på en fargerik vegg. Foto.

Den multifargede scenen er den perfekte plassen for foredrag og talks. De geometriske veggelementene er bygget opp av fargede lydabsorbenter.

Foto: Kjetil Gudem
Kjøkkenhjørne i blå, maleri hengende på oransje vegg. Foto.

Den blå kaffe- og vannstasjonen popper frem i lokalet.

Foto: Kjetil Gudem
Vask og speil, oransje vegg. Foto.

Toalettet har en behagelig fargesetting.

Foto: Kjetil Gudem