Flere arkitekter ønsker å utsmykke regjeringskvartalet

Arkitektene Reiulf Ramstad, Carl-Viggo Hølmebakk og Magne Magler Wiggen er blant de 220 som har søkt om å lage det offentlige minnesmerket for 22. juli i det nye regjeringskvartalet.

Arkitektene Reiulf Ramstad, Carl-Viggo Hølmebakk og Magne Magler Wiggen er blant de 220 som har søkt om å lage det offentlige minnesmerket for 22. juli i det nye regjeringskvartalet.

Illustrasjon av det nye regjeringskvartalet, sett fra Akersgata. Minnesmerket skal stå på plassen foran inngangspaviljongen.

Foto: Statsbygg/Team Urbis/ Nordic Office of Architecture
>

Den 1. november gikk fristen ut for å søke om å lage minnesmerket for 22. juli i det nye regjeringskvartalet i Oslo. 

Totalt tikket det inn 220 søknader hos KORO (Kunst i offentlige rom), ifølge Aftenposten som har publisert informasjon om søkerlisten. 

Blant de mange søkerne finner man flere kjente arkitektnavn, som Kjetil Trædal Thorsen, Reiulf Ramstad, Carl-Viggo Hølmebakk, Mari Røysamb og Magne Magler Wiggen.

 Minnesmerket skal ligge på Johan Nygaardsvolds plass ved inngangspartiet i det nye regjeringskvartalet.

>

– Våre fremste norske kunstnere og arkitekter

Det er 127 enkeltpersoner og 93 kunstnergrupper som har søkt. I tillegg til flere kjente arkitektnavn er har også profilerte kunstnere, som Vebjørn Sand, Matias Faldbakken og Åsil Bøthun, sendt inn søknad, i følge Aftenposten.

– Listen inkluderer noen av våre fremste norske kunstnere og arkitekter, uttalte KORO direktør Sigurd Sverdrup til Aftenposten. 

Den som blir den endelige utvalgte til oppdraget skal jobbe innenfor føringer som er bestemt av staten.

Illustrasjonen viser hvor minnestedet er plassert i det nye regjeringskvartalet.

Illustrasjon: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture

Ti kandidater

I desember annonserer KORO hvilke ti kandidater har valgt å invitere til den lukkede konkurransen om prestisjeoppdraget.

Juryen er ledet av tidligere Oslo-ordfører Marianne Borgen, og består av Mohamed Abdi, Regitze Schäffer Botnen, Mathias Danbolt, Hege Maria Eriksson, Lena Fahre, Ingeborg Hjort, Nora Ceciliedatter Nerdrum, Camille Norment, Trude Schjelderup Iversen og Fabian Wahl Sandvold.

>
>
>