31. mai 2024
Arkitektur
Kong Fredrik blir beskytter av Dansk Arkitektur Center

Hans Majestet kong Fredrik av Danmark blir beskytter for Dansk Arkitektur Center (DAC).

Dansk Arkitektur Center holder til i den OMA-tegnede bygningen Blox i København.

Foto: Rasmus Hjortshøj

– Vi er veldig begeistret over kongens beskytterskap av DAC, som er sikre på at vi få enda flere dansker til å interesse seg for de fysiske rammene som undersøtter vår felles livskvalitet i Danmark, skriver DACs administrerende direktør Kent Martinussen og direktør Dorthe Weinkouff Barsøe, i en pressemelding.

Kongehuset har en 400 år lang tradisjon for å anerkjenne arkitekturens betydning for det danske samfunnets utvikling, og kongens beskyttelse viderefører denne tradisjonen i en tid der arkitekturen og byenes utvikling opptar mange danske, ikke minst med forbindelse med en bærekraftig utvikling av det danske samfunnet, påpeker Martinussen.

DAC ble etablert i 1985 som Danmarks nasjonal formidlingssenter for arkitektur og det bygde miljø. Siden 2018 har DAC holdt til i OMA-tegnede BLOX, ved Københavns sjøkant. Her avholdes utstillinger, undervisning av barn og ungdom, og debattarrangementer. 

Nylig var danskekongen på norgesbesøk, og også her viste han en interesse for arkitektur, da han og dronning Mary ble tatt med på en arkitekturvandring i Bjørvika i Oslo.

Av Redaksjonen