Arkitektur inviterer: Bli med på bladslipp i Bergen

Den 11. april inviterer vi til slippfest og debatt i Bergens splitter nye bodega, og alle lesere er hjertelig velkommen.

Den 11. april inviterer vi til slippfest og debatt i Bergens splitter nye bodega, og alle lesere er hjertelig velkommen.

«Sentralbadet – triumf eller tragedie?» Dette er overskriften for debatten på Bodega i Bergen den 11. april. Alle med hjerte for byens utvikling og arkitektur oppfordres til å ta turen.

Foto: 3RW arkitekter
>

– Det gjør vondt å se et slikt monument bli hamret i stykker bit for bit, sa Sixten Rahlff fra 3RW.

– Carte Blanche og BIT skal få det huset de har lengtet etter så lenge. Det står vi for, selv om det går hardt ut over det Sentralbadet vi hadde en gang, svarte HLM arkitekter og Gudrun Molden.

Debatten rundt transformasjonen av Sentralbadet har rast i avisspaltene, og den 11. april møtes Rahlff og Molden til debatt på nyåpnede Bodega i Bergen. Anledningen er slippfest for nyeste papirutgaven av Arkitektur, som nettopp er viet temaet byutvikling og Bergen.

Med seg i panelet har de direktør i Etat for utbygging, Willy-Andre Gjesdal, som forsvarer kommunens påstand om at rivningen av betongkonstruksjonen vil gi et bedre resultat enn om vi hadde beholdt de opprinnelige konstruksjonene, samt byantikvar Johanne Gillow som har sagt at det har vært som kunne bevares i Sentralbadet uten å gjøre endringer på det.

Moderator er Torbjørn Tumyr Nilsen, journalist i Arkitektur og redaksjonens askøyværing.

>

Splitter ny bodega

Samtidig blir dette en mulighet for å smuglese Arkitektur 2/24 en stund før det havner i postkassene, samt besøke nye Bodega i Kong Oscars gate 23, like ved Bergen domkirke.

– Bodegaen er et dels overskuddsprosjekt, litt tilfeldigheter og litt gammel drøm om å bidra til et sosialt fagmiljø i Bergen, forklarte Morten Falbach hos innehaverne PART da stedet åpnet tidligere denne måneden.

PART er et fellesskap av arkitekter og designere (tidligere OK kontor + Studio Boi), og er sammen med Bergen Arkitektforening med å legge til rette for Arkitekturs første bladslipp i vestlandshovedstaden.

– Det er svært gledelig å se den store interessen og engasjementet rundt våre debatter og bladslipp, og etter en flott kveld på Arkitektenes hus i Trondheim i fjor høst, ser vi veldig fram til å møte leserne våre i Bergen, sier redaktør Gaute Brochmann.

Vi håper dermed å fylle bodegaen med et engasjert publikum og diskutere hvordan vi best tar vare på husene våre. I lys av bærekraftperspektivet. Og som kulturminner.

Meld deg på facebookeventet her.

Part Bodega. Foto.

Nye Bodega i Bergen sentrum huser debatt og slippfest den 11. april.

Foto: Anders Blindheim Nottveit
>
>
>