Utlover NRK-konkurranse til høsten

Kringkastingssjefen utlover konkurranse om nye NRK på Normannsløkka til høsten. Allerede nå deles foreløpige illustrasjoner signert Rodeo og Nordic.

Slik ser NRKs reguleringsarkitekter Rodeo og Nordic for seg at Ensjøplassen og hovedadkomsten til NRK kan bli.

Illustrasjon: Rodeo/Nordic /Visulent AB
>

– Vi er opptatt av at det blir et bygg med gode arkitektoniske kvaliteter, et bygg som begeistrer. Vi har god dialog med Norske arkitekters landsforbund og over sommeren håper vi å kunne utlyse en arkitektkonkurranse, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen i en pressemelding.

NRK har i dag delt nye illustrasjoner signert Rodeo og Nordic som viser hvilke kvaliteter det nye hovedkontoret på Ensjø er tenkt å tilføre området og byen. Forslag til reguleringsplan blir sendt til Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune i august i år.

>

Foreløpige illustrasjoner

Dette er foreløpige illustrasjoner som viser potensial og mulighetsrom, og ikke et ferdig tegnet bygg, understreker rikskringkasteren.

– De er realistiske når det gjelder høyder, volumer og hvordan et bygg på 50.000 m² kan tilpasses tomta, omgivelsene og byen rundt. Det nye bygget vil tilrettelegge for NRKs behov og fremtidige medieproduksjon. Det kommer til å bli et veldig godt sted å jobbe, forteller Fürst Haugen.

Her vises et fremtidig tenkt turdrag langs Gjøvikbanen.

Illustrasjon: Rodeo/Nordic /Visulent AB

Innflytting: 2029

llustrasjonene er laget av NRKs reguleringsarkitekter i Rodeo og Nordic. I neste fase starter arbeidet med å detaljere og utforme bygget.

Ifølge NRKs framdriftsplan skal demontering­ og riving av eksisterende bebyggelse begynne i slutten av 2025, mens bygging av de nye lokalene skal gå i gang tidlig 2026.

I slutten av 2029 er planen at NRK skal flytte fra Marienlyst og inn i sine nye kontorer på Ensjø.

>
>
>