Vil ha attraksjon og innovasjonsdistrikt i vannkanten

Med «fjordarium», innovasjonsdistrikt og kulturtilbud har Oslo Works og Haptic store vyer for vannkanten på Fornebu.

Illustrasjon av vannkantprosjektet Fornebu brygge, sett fra vannet.

Prosjektet Fornebu brygge skal etter planen åpne opp en kilometer med ny, tilgjengelig, regenerert vannkant, inkludert to nye bukter og en 8000 kvadratmeter stor offentlig park.

Foto: Aesthetica Studio
>

En nedlagt parkeringsplass i vannkanten på Fornebu skal transformeres til et «globalt senter for en bærekraftig havøkonomi». Haptic og Oslo Works har tegnet prosjektet Fornebu brygge for Selvaag og teknologiinvesteringsselskapet We Are Human. 

Forslaget består av 45.000 kvadratmeter, som inneholder blant annet et «Fjordarium» – en publikumsattraksjon med akvarium og undervannsgallerier – samt sportsannlegg, restauranter, kaféer og en ny fergeterminal. Målet er også å bli et samlingssted for selskaper innen havindustri og -teknologi.

– Oslo Works’ og vårt forslag til redesign av området i vannkanten forsøker å gi det vordende nabolaget et kulturelt tilbud, og skapt et innovasjonsdistrikt som vil tiltrekke alt fra havforskere og -entreprenører til lokalbefolkning og skolebarn, sier Tomas Stokke, medgrunnlegger av Haptic, i en pressemelding.

>
Illustrasjon av vannkantprosjektet Fornebu brygge, sett fra luften.

Det nye Fornebu brygge visualisert fra luften.

Foto: Aesthetica Studio
Situasjonsplan av Fornebu brygge. Illustrasjon.

Situasjonsplan.

Foto: BOGL landskapsarkitekter

– Global innvirkning

Prosjektet vil åpne opp en kilometer med ny, tilgjengelig, regenerert vannkant, inkludert to nye bukter og en 8000 kvadratmeter stor offentlig park.

– Vår visjon er å hjelpe til med å bygge en bærekraftig framtid for dette nye området og Bærum kommune, og vi håper at det også vil spille en positiv rolle i fremtiden til fjordens økosystem, og ha en varig, global innvirkning på den nye blå økonomien, sier Francis Brekke, daglig leder i Oslo Works, i pressemeldingen.

Fornebu brygge-prosjektet er en del av den større utviklingen av Fornebu-halvøya, hvor Haptic også er involvert i et annet prosjekt, skolen og kultursenteret Tårnkvartalet (i samarbeid med Pir2).

Tegning som viser snitt i Fornebu brygge-prosjektet til Haptic Architects og Oslo Works. Illustrasjon.

Snitt av prosjektet viser hva og hvor dypt deler av anlegget skal være under vann.

Foto: Haptic Architects og Oslo Works
Illustrasjon av vannkantprosjektet Fornebu brygge, sett fra bryggekanten.

Oslo Works og Haptic ser for seg et yrende folkeliv på og ved brygga.

Foto: Aesthetica Studio
>
>
>