Klart for Schnell-duell

Alf Jørgen Schnell og Erling Fossen møtes for åpen mikrofon i Josefines gate på torsdag. – Dette handler om et slags generasjonsskifte i diskusjonen om byutvikling, sier OAF-leder om Schnell-debatten.

Alf Jørgen Schnell og Erling Fossen møtes for åpen mikrofon i Josefines gate på torsdag. – Dette handler om et slags generasjonsskifte i diskusjonen om byutvikling, sier OAF-leder om Schnell-debatten.

Samfunnsgeograf og forfatter Alf Jørgen Schnell møter bydoktor og urbanist Erling Fossen til debatt i Josefines gate torsdag 4. mai. Med i debatten er OAF-styremedlem og arkitekt Marie Hallandvik Hortemo. Debatten ledes av Christian Pagh, direktør for Oslo arkitekturtriennale.

>

Sjelden koker debattfeltene om arkitektur og byutvikling mer enn etter intervjuet med samfunnsgeograf Alf Jørgen Schnell om hans nye bok «På sporet av den tapte fremtid». Bydoktor og urbanist Erling Fossens motsvar og den påfølgende debatten har skapt engasjement.

Torsdag 4. mai klokken 18.00 møtes de to til debatt i Hagestuen i Josefines gate – et samarbeidsarrangement mellom oss i Arkitektur og Oslo arkitektforening (OAF). 

– Tematisk handler denne debatten om et generasjonsskifte i diskusjonen om byutvikling. Etter mer enn førti år med et deregulerte marked, begynner denne type byutvikling å få sine konsekvenser. Debatten mellom Schnell og Fossen går rett inn i dette, sier Siri Jæger Brudvik, OAF-leder og medarrangør. 

>

Hele debattpanelet: Alf Jørgen Schnell (f.v), Erling Fossen, Christian Pagh og Marie Hallandvik Hortemo.

Folk faller utenfor

Debatten er også en feiring av nyeste utgave av Arkitekturs papirutgave, som er ute nå. For OAF er det fint å nå teste ut et samarbeid om debattarrangementer. 

– Som en organisasjon med begrensete ressurser tenker vi det er et potensiale i å samarbeide med andre aktører som Arkitektur, slik at vi klarer være enda mer aktuelle i samfunnsdebatten, sier Jæger Brudvik.

– Hvorfor har Schnell-debatten fått så mye oppmerksomhet? 

– Kanskje det handler om at Schnell og Fossen har våget å diskutere hverandres meninger og ikke kun snakke om byutvikling på et generelt plan. Det appellerer selvsagt og gjør debatten gøy! Samtidig er tiden moden for at noen sier fra, spesielt når det gjelder boligpolitikken, om at vi har bygget byer hvor veldig mange mennesker nå ikke har råd til å bosette seg.

Leder i Oslo Arkitektforening Siri Jæger Brudvik som sitter på en stol. Foto.

– Tiden moden for at noen sier fra, spesielt når det gjelder boligpolitikken, om at vi har bygget byer hvor veldig mange mennesker ikke har råd til å bosette seg, sier Siri Jæger Brudvik, leder i Oslo arkitektforening. 

Foto: Richard Jeffries

Tar samtalen videre

I debatten møtes Schnell og Fossen, men også OAF-styremedlem og arkitekt Marie Hallandvik Hortemo i Kima arkitektur. Møtet ledes av direktør for Oslo arkitekturtriennale, Christian Pagh. 

– Hvordan kan en fysisk debatt ta denne Schnell-debatten videre? 

– Selvfølgelig blir det fint å få paneldeltakerne i tale sammen. Det fysiske rommet, der alt foregår live og direkte, gir noen andre rammer enn en skriftlig debatt. Hagestuen er også en uformell arena, og vi håper på både høy temperatur og gode innspill fra publikum om hvordan Oslo skal utvikles videre.

Debatten arrangeres i Hagestuen ved Arkitektenes hus i Oslo. Bar i Forhagen åpner klokken 17.30. Debattstart er klokken 18.00.

For mer informasjon og påmelding, se her.

>
>
>