Mer miljøbevisste boligkjøpere

Grønn trend blant boligkjøpere i Oslo. – Endring rundt miljøbevissthet i byggebransjen er eksplosiv, melder Grønn Byggallianse.

Grønn trend blant boligkjøpere i Oslo. – Endring rundt miljøbevissthet i byggebransjen er eksplosiv, melder Grønn Byggallianse.

Render av Fyrstikkbakken i en skogkledd åsside

I Fyrstikkbakken 14 på Bryn i Oslo skal det bygges 160 leiligheter i løpet av de neste tre årene.

Foto: Link arkitektur
>

Under overskriften «Gjør spesielle grep for å selge: - Trenden begynner å snu» skriver den nystartede Avisa Oslo denne uken om en stadig økende grønn bevissthet blant boligkjøpere i hovedstaden. Viljen til å betale for miljøprodukter er ifølge avisen i ferd med å snu, og det meldes nå om stadig mer miljøbevisste kjøpere. 

– Endring rundt miljøbevissthet i byggebransjen er eksplosiv, sier Katharina Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse til avisen. 

Hun får støtte fra eiendomsmegler Julian Alexander Hahn i DNB Eiendom, som i disse dager er i gang med å selge leiligheter i Fyrstikkbakken 14 på Bryn i Oslo, der det skal bygges 160 selveierleiligheter i løpet av de neste tre årene.

Megleren forteller at blokkene i Fyrstikkbakken skal bygges i massivt tre, noe som gjør inneklimaet godt. Det skal også være solceller på noen av takene, som produserer strøm til elbiler.

– Det er laget med tanke på fremtiden, sier han til Avisa Oslo.

>
Portrett av eiendomsmegler Julian Alexander Hahn

Eiendomsmegler Julian Alexander Hahn mener kundene blir mer og mer bevisste, også når det gjelder miljø.

Fyrstikkbakken er utviklet av selskapet Birk & Co som samarbeider med FutureBuilt. Sistnevnte stiller en rekke krav der nybygg må oppfylle tilnærmet null plussenerginivå. Det handler blant annet om valg av materialer.

Bryn i Oslo er en del av området Hovinbyen, Oslo kommunes største byutviklingsområde med mål om å koble sammen indre by og Groruddalen, der området skal bli selvforsynt med butikker, serveringssteder og servicetilbud.

Eiendomsmegleren konstaterer at området «up and coming», og at han ser en endring i bevisstheten til folk når det gjelder miljø.

- Nå begynner kundene å bli mer og mer bevisste i valgene sine og mer og mer kresne, sier megler Julian Alexander Hahn. 

Boligene er tegnet av Link arkitektur.

>
>
>