NALs nye nettsider

Fra og med 18. mai får arkitektur.no nytt utseende og innhold.

Fra og med 18. mai får arkitektur.no nytt utseende og innhold.

Ishavskatedralen med et rødt tre på utsiden. Illustrasjon.

Kunstneren Børge Bredenbekk har illustrert et knippe utvalgte bygg til NALs nye hjemmesider. Kjenner noen seg igjen?

Foto: Børge Bredenbekk/NAL
>

I dag kan Norske arkitekters landsforbund (NAL) ønske velkommen til nye hjemmesider for organisasjonen. På www.arkitektur.no vil medlemmer, myndigheter, media og andre arkitekturinteresserte nå finne alt man måtte lure på om den fagideelle medlemsorganisasjonen.

I tillegg til konkurransenyheter, lokalforeningssider, kurs og arrangementer, skal den nye nettsiden være et verktøy for organisasjonenes nærmere 4000 medlemmer.

Endringer

Annicken Vargel, kommunikasjonssjef i NAL, er veldig fornøyd med å kunne presentere de nye nettsidene, og mener det var på høy tid med en endring av plattformen:

– Internett, og ikke minst hvordan vi bruker det, har endret seg radikalt siden 2013, da vi lanserte den forrige nettsiden. Vi har lenge ønsket å oppgradere sidene, men dette har også vært et spørsmål om økonomi og prioriteringer, og i fjor førte pandemien til utsettelser, forteller hun.

Den største endringen er, ifølge Vargel, at de nye sidene er bygget opp som medlemsnettsider, ikke som en altomspennende portal inn mot arkitekturen.

– Vår hovedmålgruppe er medlemmene. I tillegg skal andre enklere finne ut hva NAL arbeider med, våre politiske målsettinger og hvilke saker som er viktige for organisasjonen. Vi har også vært opptatt av å bedre sidene for lokalorganisasjonene, og har endelig innlemmet Bylivssenteret på sidene, forklarer hun.

>
Portrett av Annicken Vargel, svart hvitt. Foto.

Annicken Vargel, kommunikasjonssjef i NAL.

Fornøyde arkitekter

Kunstneren Børge Bredenbekk står bak en serie med illustrasjoner av ulike bygg, og disse er et viktig visuelt element på nettsidene. Vargel forteller om gode tilbakemeldinger fra arkitektene som har fått arbeidene sine illustrert, og håper det nye uttrykket vil falle i smak blant medlemmene:

– Vi håper jo at medlemmene nå vil føle at de er med i en medlemsorganisasjon i 2021, samtidig som det blir et mer effektivt arbeidsverktøy for oss innad i organisasjonen og i lokalforeningene, sier hun og trekker frem en ekstra gulrot:

– Til sommeren vil vi ha et nytt medlemssystem på plass, og da vil også kurssidene fornye seg. Når det er gjort vil alle kurs og arrangementer i organisasjonen kunne sees i en felles kalender. Dette er noe både vi og lokalforeningene har ønsket oss, for å kunne vise bredden i organisasjonens arrangementer. Vi gleder oss til også dette er på plass, sier Vargel.

Ekstern hjelp

Sidene er blitt til etter en strategi- og designprosess i samarbeid med Spoon Agency, og innholdet på sidene er blitt både stokket om og fått en helt ny innpakning. Xlent har hatt ansvar for den tekniske utviklingen.

– Jeg vil gjerne skryte litt av de eksterne rådgiverne vi har brukt. Dette er ikke kompetanse vi har i organisasjonen, så gode samarbeidspartnere har vært helt avgjørende, sier Annicken Vargel, kommunikasjonssjef i NAL.

>
>
>