Ny direktør i Arkitektbedriftene

Arkitektbedriftene får ny administrerende direktør. Steinar Skjerdingstad kommer fra rollen som salgsdirektør i Selvaag Prosjekt.

Arkitektbedriftene får ny administrerende direktør. Steinar Skjerdingstad kommer fra rollen som salgsdirektør i Selvaag Prosjekt.

Steinar Skjerdingstad blir ny administrerende direktør​ i Arkitektbedriftene. Foto: Kim Ramberghaug/Arkitektbedriftene

>

Egil Skavang går denne våren av som administrerende direktør i Arkitektbedriftene i Norge. Mannen som overtar heter Steinar Skjerdingstad og kommer fra jobben som salgsdirektør i Selvaag Prosjekt.

- Vi er veldig glade for å få med Skjerdingstad på laget i Arkitektbedriftene. Med Steinar får vi en leder som kjenner bygge-, anlegg- og eiendomsnæringen (BAE) godt, sier Michelle S. Wright, styreleder i Arkitektbedriftene, i en pressemelding.

Også den nyansatte direktøren er fornøyd:

- Jeg er svært takknemlig for muligheten til lede Arkitektbedriftene i Norge. Noen ganger dukker det opp muligheter og jobber du virkelig har lyst på. Det var tilfelle for meg denne gangen, sier Skjerdingstad i samme pressemelding.

– Engasjement for arkitektur

Skjerdingstad har i tillegg til jobben i Selvaag også vært daglig leder i hyttebedriften Rindalshytter gjennom mange år, og arbeidet for Sporveien i Oslo med eiendom og utvikling. Han er utdannet sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole (NTH) i Trondheim. Han har også studert på BI etter dette.

– Med Skjerdingstad får Arkitektbedriftene en leder med bred og variert erfaring fra bygg-og eiendomsbransjen. Han har et brennende engasjement for god norsk arkitektur, og har jobbet med arkitekter i større by- og bygdeutviklingsprosjekter og mindre prosjekter om hyttearkitektur, sier Wright om den nye direktørens erfaring.

>

Michelle S. Wright, ​styreleder i Arkitektbedriftene, er svært fornøyd med valget av Steinar Skjerdingstad som ny administrerende direktør. Foto: Norconsult

Tydeligere arkitektstemme

Målet til Arkitektbedriftene er at den nye direktørens erfaring fra eiendomssektoren, merkevarebygging og strategisk forretningsutvikling skal brukes til å ta Arkitektbedriftene videre. Han skal jobbe med å få «arkitektenes stemmes [til å] være enda tydeligere i samfunnsdebatten», heter det i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg til å jobbe for bedre vilkår og sterkere posisjonering av norske arkitektbedrifter. Som medlemsstyrt bransjeorganisasjon må vi være lyttende til nettopp medlemmene. Vi må levere relevante løsninger og god sørvis i henhold til faktiske behov, og gjerne over forventning, sier Skjerdingstad og påpeker at Norge har verdenskjente arkitektkontorer som tegner symbolbygg over hele verden, fra Times Square i New York til flyplasser i Kina.

– Vi har alle fått med oss debatten rundt nytt regjeringskvartal og ikke minst «arkitekturopprøret». Men arkitektbransjen er også mye mer enn dette. I det store bildet handler det om å skape gode rammer for folks liv og samfunnets utvikling. Byggenæringen er en spennende næring og helt avgjørende for at vi skal lykkes i det grønne skiftet. Her spiller arkitektene en helt sentral rolle, sier han videre.

En grundig prosess

Wright forteller at styret har gjort en svært grundig prosess for å finne den som skal lede Arkitektbedriftene fremover. Søket etter en ny direktør er gjort bredt – inkludert søk på tvers av bransjer.

– Det var mange spennende kandidater til stillingen, og svært solide kandidater i finalerunden. Steinar skilte seg ut og sto frem som den beste kandidaten. Jeg er svært glad og stolt over at Steinar valgte å takke ja til å lede Arkitektbedriftene videre, avslutter Wright.

>
>
>