Ny leder av BAF

Morten Falbach fra OK Kontor blir ny leder av Bergen Arkitektforening. Nå ønsker han å styrke det fagpolitiske arbeidet til foreningen.

Morten Falbach fra OK Kontor blir ny leder av Bergen Arkitektforening. Nå ønsker han å styrke det fagpolitiske arbeidet til foreningen.

Portrett av Morten Falbach.

Ny leder i Bergen Arkitektforening (BAF), Morten Falbach fra OK Kontor, ønsker seg kontinuitet og aktivitet i lokalforeningen.

Foto: Privat
>

Morten Falbach blir ny leder av Bergen arkitektforening (BAF). Han er til daglig arkitekt hos OK Kontor, et tverrfaglig design- og arkitekturfelleskap i Bergen. Falbach tar offisielt over etter Eva Oulie Alvarez i september. Han gleder seg til å ta fatt på det frivillige vervet.

– Arkitektforeningen har vært flinke til å engasjere seg og være et aktivt faglig miljø. Det skal vi fortsette å være. Målet mitt er først og fremst kontinuitet og aktivitet, sier Falbach.

Vil spre ordet

Han har selv sittet i BAF-styret tidligere. Falbach vil jobbe for at BAF opprettholder aktiviteten som aktivt forum for diskusjon, men vil også prøve å bli mer aktiv på å kommunisere ut til medlemmene hva styret jobber med.

– Det skjer en del arbeid i styret som vi ønsker å formidle til våre medlemmer. Vi har blant annet nylig opprettet en egen programkomité, som jeg gleder meg til å se resultatet av.

Samling på Kulturhuset

Design Region Bergen (DRB), Vestlandets største nettverk for design og arkitektur, flytter i disse dager inn på det nye Kulturhuset i Bergen. Her vil det også bli kontorplass til Grafill Bergen og Arkitektforeningen.

– Det skjer mye spennende nå og jeg ser for meg økt samarbeid mellom de ulike organisasjonene i Bergen fremover, spesielt om vi samles på Kulturhuset.

– Mer fagpolitikk

Falbach setter også pris på signalene som kommer fra Norske arkitekters landsforbund (NAL) om at man skal satse mer på lokalforeningene.

– Ønsket vårt er å trekke mer på de ressurser vi har sentralt til å drive med fagpolitisk arbeid. Det kan for eksempel handle om å opprette egne ressursgrupper hvor vi kan gi innspill til kommuneplaner eller større arkitekturpolitiske saker i Bergen.

>
>
>