OAF klar for høsten

Med internasjonale gjester, aktuell lokal arkitekturdebatt og satsing på unge stemmer, er Oslo Arkitektforening klar for høsten 2021.

Med internasjonale gjester, aktuell lokal arkitekturdebatt og satsing på unge stemmer, er Oslo Arkitektforening klar for høsten 2021.

Foto av publikum med Arkitektenes hus i fokus.

Høstprogrammet til Oslo Arkitektforening er nå klart. Her fra programslipp i Arkitektenes hus 2. september.

Foto: Alex Asensi/OAF
>

Høstprogrammet til Oslo Arkitektforening (OAF) er klart. Internasjonale gjester og samtaler om aktuelle arkitekturtematikk i Oslo står i sentrum, men målet er også å få frem at arkitekturformidling kan gjøres på mange måter.

– Høstens program har som ambisjon å tilby noe også utover de samtalebaserte. Vi har en filmvisning senere i høst, men innledet også høstens program med utstillingen «Tenke høyt sammen» utenfor Arkitektenes hus. Vi håper vi kan få til opplevelsebaserte programposter utover høsten som en del av en større plan om å aktivere Arkitektenes hus på en bedre måte, sier Hanna Dencik Petersson, koordinator og rådgiver for OAF.

Mest fysiske arrangementer

Fra utlandet kommer britiske Mary Duggan, nederlandske Studio Ossidiana og Donna van Milligen Bielke, og fra Frankrike kommer Bruther.

To av disse blir fysiske arrangementer. Det samme blir filmvisningen med Beka & Lemoine – hvor det også blir et påfølgende foredrag.

– Vi prøver å være en arena hvor man blir utsatt for og møtt av det nytenkende og fremoverlente innen arkitektfaget. Derfor har vi inviterer disse internasjonale stemmene, sier Petersson.

>
Portrett av Hanna Dencik Petersson.

Hanna Dencik Petersson, koordinator og rådgiver for OAF, ser frem til programhøsten hos Oslo Arkitektforening.

Foto: Eirik Evjen

Høyhus og klima

Samtidig vil det være flere samtaler og debatter, både digitale og fysiske hvor man tar tak i aktuelle problemstillinger i Oslo – og hvor byens arkitekter bør være på banen sier Petersson. Klimaengasjement, tredje boligsektor og høyhusstrategi er til nå blant de planlagte teamene for debattene.

– Alle temaene for de digitale samtalene er ikke klare ennå, men poenget er å prøve å være relevante med valg av tema. Se hva som er aktuelt her og nå.

Unge stemmer

I tillegg vil OAF fortsette arbeidet med å fremheve unge stemmer. I alt åtte kontorer og kollektiv (ACT, Etyde, Waelgaard Salim, Søstra100, Fly-collective, Atelier particular, Rikke Sandbugt og Mads Øiern) er med i satsingen. Under programlanseringen reflekterte disse over høstens tema «Nye Former» og presentere seg selv og hva som interesserer og inspirere dem faglig.

– Gjennom semesteret vil vi fortsette dialogen med de inviterte arkitektene både gjennom sosiale medier, og gjennom flere forhåpentligvis fysiske prosjekter senere i høst, sier Petersson.

Et eget program fra OAF senior vil også slippes i løpet av kort tid.

Les mer om årets OAF-program her.

>
>
>