%2fnorwegian-wood-et-laboratorium1%3fpid%3dNAL-EcoPublication-Picture%26r_n_d%3d347765_%26adjust%3d1%26x%3d700%26y%3d550%26from%3d0%26bgc%3d255255255%26zmode%3dfit
Lukk

Norwegian Wood - et laboratorium

Miljøvennlig trearkitektur for fremtiden

Utstillingskatalog laget til utstillingen "Norwegian Wood - et laboratorium. Miljøvennlig trearkitektur for fremtiden" som dokumenterer Norwegian Wood prosjektet.

Sist oppdatert: 06.12.2010

Norwegian Wood var et av de største prosjektene til Stavanger2008-Europeisk kulturshovedstad. Rogaland har en rik tradisjon med trearkitektur og Stavanger er den største trehusbyen i Europa. Norwegian Wood har hatt som mål å videreutvikle denne tradisjonen ved å realisere forbilledlige byggeprosjekter og miljøvennlig trearkitektur. Norwegian Wood skal bidra til at Stavanger blir et nasjonalt og internasjonalt utstillingsvindu for moderne, miljøvennlig trearkitektur.

Utstillingen «Norwegian Wood - et laboratorium. Miljøvennlig trearkitektur for fremtiden» er et samarbeid mellom Norwegian Wood og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Utstillingen summerer opp og viser frem resultater, prosesser og intensjoner med Norwegian Wood. Den første utstillingen i Stavanger kunstforening var en suksess. Nasjonalmuseet skal i løpet av de neste tre årene vise utstillingen rundt om i Norge.

Hoveddelen av publikasjonen er produsert som et særtrykk av presentasjonen av Norwegian Wood i Arkitektur N nr. 07/2008.

Innholdsfortegnelse
Forord
Fra tre til innovativ arkitektur
Plan og design for utstillingen
Norwegian Wood - et Stavanger2008 prosjekt
Norwegian Wood - for å nå lenger
Lanternen
Preikestolen
Egenes Park
Jåtten Øst
Marilunden
Gang- og sykkelbro over Eideåna
Valenheimen - Kunstnerhus i Fartein Valens landskap
Siriskjær
Energibruk i Norwegian Wood
Miljøvennlige materialer i Norwegian Wood
Universell utforming i Norwegian Wood
Innovativ trebruk: Norsk tre - og hva så?
Brueland Barnehage
Bogafjell 1
Bogafjell 2
Lierdalen gård og kulturlandskap
Tilbygg Stavanger

Vedlegg
Last ned

Informasjon

Redaktør
Ingerid Helsing Almaas
Utgiversted
Oslo
Utgiver
NAL
ISSN
1504-7628
Språk
Norsk / English
År
2008