Blir ny divisjonsleder i Henning Larsen

Grete Hennissen er ansatt som ny divisjonsleder for arkitektur i Henning Larsen. 

Grete Hennissen er ansatt som ny divisjonsleder for arkitektur i Henning Larsen. 

Grete Hennissen har de siste ni årene har hun jobbet med fortetting, transformasjon og sentrumsutvikling i Trondheim kommune. Nå blir hun en del av ledergruppen i Henning Larsen Norge.

 

Foto: Håvard Egge
>

Hennissen kommer fra stillingen som avdelingsleder for Indre by og prosjektleder ved Byplankontoret i Trondheim kommune.

– Henning Larsen er internasjonalt anerkjent for arkitektur i verdensklasse, med et tydelig rotfeste i Norden. I Norge har selskapet på kort tid etablert seg som fremoverlent og synlig med spennende prosjekter. For meg blir det en spennende utfordring å få lede arkitektene og interiørarkitektene i Bergen og Trondheim, og være med å bygge Henning Larsen videre både lokalt og nasjonalt, sier Grete Hennissen i en pressemelding.

>

Journalistikk og offentlig sektor

Hennissen har tidligere jobbet som journalist, og blant annet vært redaktør i Arkitektnytt (en av Arkitekturs forløpere). De siste ni årene har hun jobbet med fortetting, transformasjon og sentrumsutvikling i Trondheim kommune.

NTNU campussamling og utviklingen av Nyhavna fra havn og industri til en ny sentrumsbydel trekkes fram som viktige planprosesser hun har deltatt i.

– Grete er en ambisiøs leder, som både er flink til å hente ut det beste i sine kollegaer, god til å se muligheter, og som tør å ta plass og være en tydelig stemme eksternt. Jeg er overbevist om at vi vil ha stor glede av den kompetansen og de kvalitetene hun tilfører oss i vår nasjonale satsing, sier Hilde Nordskogen, administrerende direktør i Henning Larsen Norge, i pressemeldingen.

Tverrfaglig samarbeid

Som divisjonsleder blir Hennissen også en del av ledergruppen, som én av to ledere på Arkitektur, sammen med blant andre divisjonsleder for landskap og divisjonsleder for plan og urbanisme. 

– Jeg liker endrings- og utviklingsoppgaver, innovasjonsprosesser og strategisk ledelse. Fra å ha mest fokus på «nærledelse», blir det imidlertid en ny utfordring å skulle lede med andre ledere som sitter ulike steder. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye, dyktige kollegaer i Henning Larsen, men også det tverrfaglige ingeniørmiljøet Henning Larsen har å spille på i Rambøll, sier hun.

Samfunnshuset i Namsos, som Hennissen har engasjert seg i å bevare, og som Henning Larsen nettopp har vunnet oppdraget med å utvikle videre som en del av Fellesprosjektet i trønderbyen.

Foto: Susana Castelejo

Glad for Namsos-oppdrag

Som trønder har Hennissen lenge vært engasjert i bevaringen av samfunnshuset i Namsos og utviklingen av det såkalte Fellesprosjektet i forbindelse med den tilstøtende Nexans-tomten. Nylig ble det kjent at Henning Larsen skal jobbe med å videreutvikle prosjektet. 

– Det tok jeg som et tegn på at Henning Larsen var riktig valg for meg, sier Hennissen, som selv har hatt et debattinnlegg på trykk i lokalavisa, der hun argumenterte for å bevare samfunnshuset fra 1960-tallet. 

– Så jeg må innrømme jeg var litt spent på hva Henning Larsen hadde foreslått, men heldigvis var vi helt på linje om at det er riktig å bevare og videreutvikle samfunnshuset i Namsos, avslutter Hennissen. 

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no.

>
>
>