Bylivsprisen til Open House Bergen

Arkitekturfestivalen Open House Bergen mottok årets bylivspris, under Bylivskonferansen i Bergen.

Arkitekturfestivalen Open House Bergen mottok årets bylivspris, under Bylivskonferansen i Bergen.

Open House Bergen. Foto.

Open House Bergen har som mål å skape engasjement og kunnskap rundt arkitektur og utforming av byen, og er allerede etter to år blitt et populært tilbud.

Foto: Open House Bergen
>

Fredag arrangerte Bergen kommune Bylivskonferansen 2023, og delte i den anledning også ut den årlige Bylivsprisen.

Årets vinner ble Open House Bergen.

– Da vi så hvor mange bra kandidater som var nominerte, tenkte vi at her blir det vanskelig å nå til topps. Så vi er veldig stolte og glade for å få denne anerkjennelsen, sier daglig leder i Open House Bergen, Jeanette Hoff, i en pressemelding fra Bergen kommune.

>

Åpnet 27 dører

Open House Bergen er, som de totalt 55 Open house-festivalene som årlig arrangeres verden over, en arkitekturfestival som åpner dørene til flerfoldige hus byen over, til glede for alle arkitekturinteresserte og skuelystne.

I Bergen ble tiltaket etablert i februar 2022, og OPB er en frivillig organisasjon initiert av fire arkitekter.

Årets festival i Bergen gikk over to dager i september, åpnet opp 27 forskjellige hus, og var gratis og åpen for alle. Festivalen konsentrerte seg i år om bydelen Årstad, et mindre geografisk område av Bergen, hvor det var mulig å komme seg til de ulike lokalitetene til fots, på sykkel eller med kollektivtransport 

I tillegg til heder og ære mottok Open House Bergen 50 000 kroner fra Bergen kommune.

Open House Bergen mottar bylivsprisen
Open House Bergen stakk av med årets bylivspris, under Bylivskonferansen. Fra venstre: Etatsdirektør Tarje Iversen Wanvik; daglig leder i Open House Bergen, Jeanette Hoff; Elisabeth Svensvik; Tord Træen; Carmen Olsen Roman og Kevin Aye.
Foto: Espen Holthe

Hederlig omtale

I tillegg til vinneren, var det flere av de nominerte som fikk hederlig omtale.

Tre nabolagsinitiativene Bærekraftige liv Kronstad, Bærekraftige liv Nordnes og Initiativ:Laksevåg får en delt hederlig omtale for sine flotte, varige nabolagsinitiativer.

Kavli-fabrikken i Damsgårdssundet mottar hederlig omtale. Fabrikken er transformert fra et gammelt og litt slitent industribygg til et staselig kombinasjonsbygg av næring og bolig, utført av Bergen og Omegn Boligbyggelag. får hederlig omtale sammen med den lokale badeklubben som er etablert i samarbeid med Godt Brød, og som har vært med på å skape liv og røre På Fløttmannsplassen hver tirsdag morgen. 

Marinehallen på Marineholmen mottar også hederlig omtale. Bygget er blitt åsted for flere spennende arrangementer og aktiviteter, og man har klart å skape liv i lokaler som ellers står tomme i påvente av at området skal transformeres i nær fremtid, bemerker juryen.

Prisens jury besto av juryformann og direktør i Plan- og bygningsetaten, Tarje Wanvik, byantikvar Johanne Gillow og direktør i Bymiljøetaten, Lise Reinertsen.

>
>
>