Jaja architects åpner kontor i Norge

Etter mange år med prosjekter i Norge har danske Jaja architects nå åpnet eget Norges-kontor.

Etter mange år med prosjekter i Norge har danske Jaja architects nå åpnet eget Norges-kontor.

Kristin Uleberg Osnes utenfor Jaja architects kontor i Fredensborgveien i Oslo. Foto.

Leder for Jaja architects i Norge, Kristin Uleberg Osnes, utenfor kontorets lokaler i Fredensborgveien i Oslo.

Foto: Jaja architects
>

– Siden kontoret ble grunnlagt i 2008 har vi opplevd en stor etterspørsel av våre tjenester og kompetanse i Norge, og vi er blitt tatt riktig godt imot. Nå er tiden inne for å gi noe tilbake og bidra til fortsatt utvikling av norsk arkitektur og planlegging med lokal tilstedeværelse og engasjement, sier partner og kreativ leder i Jaja architects, Jakob Steen Christensen, i en pressemelding.

Det nye kontoret i Oslo, som er Jajas første internasjonale avdeling, ledes av Kristin Uleberg Osnes, som kommer fra jobb i Dyrvik arkitekter, der hun har vært assosiert partner.

– Det er utrolig spennende å få muligheten til å videreutvikle og fysisk etablere Jaja her i Norge. Vi har i fellesskap, på tvers av landegrensene, en fantastisk bukett av gode hoder med kunnskap, energi og vilje til å dra faget videre, så dette gleder jeg meg til å bidra til, sier Osnes i pressemeldingen.

>
Konditaget Lüders i København, et stort aktivitetslandskap på taket til et syvetasjes parkeringshus. Foto.

Prosjektet P-hus og Konditaget Lüders i København, et stort aktivitetslandskap på taket til et syvetasjes parkeringshus, tegnet av Jaja architects, stod ferdig i 2016.

Foto: Coast Studio

Mobilitet, transformasjon og biobaserte byggematerialer

Kontoret arbeider for tiden med en rekke mobilitetsrådgivningsoppgaver i forskjellig skala i både Bærum, Oslo, Trondheim og Tønsberg. I tillegg har Jaja, i samarbeid med med Dyrvik arkitekter, flere prosjekter i Norge, blant annet områdereguleringsplan for industriområdet Pappen i Sarpsborg, regulering og boligutvikling av prosjektet Amundsen i Sarpsborg sentrum, i tillegg til utviklingen av Torp Bruk i Fredrikstad som de vant desember 2021.

Mobilitet, transformasjon og biobaserte byggematerialer er Jajas tre fremste fokusområder. Kontoret er kjent for blant annet prosjektet P-hus og Konditaget Lüders i København, et stort aktivitetslandskap på taket til et syvetasjes parkeringshus, og for Game Streetmekka i Aalborg, som er et gateidrettssenter etablert i en tidligere produksjonshall. 

Jaja ble grunnlagt i 2008 og har i dag 25 ansatte planleggere, spesialister, arkitekter og bygningskonstruktører. Tegnestuen har kontorer i Oslo og København.  

Har du skiftet jobb? Ansatt en ny kollega? På bransjeflyttefot? Send oss gjerne en e-post om hva som rører seg i arkitektenes arbeidsliv: redaksjon@arkitektur.no

>
>
>