Ny styreleder i Arkitektbedriftene

Christian Dahle er valgt til ny styreleder i Arkitektbedriftene i Norge.

Christian Dahle er valgt til ny styreleder i Arkitektbedriftene i Norge.

Christian Dahle har i flere år vært med i styret i Arkitektbedriftene. Nå blir han styreleder.

>

Valget av ny styreleder i Arkitektbedriftene skjedde på årsmøtet 6. juni, melder organisasjonen i en pressemelding.

Dahle har siden 2022 drevet sitt eget arkitektkontor, Christian Austbø Dahle arkitekter AS, etter mange år som partner og daglig leder i CF Møller i Norge. Tidligere i år ble han også valgt til leder av Rådet for byarkitektur i Oslo.

– Jeg takker for den tillit det er å bli ny styreleder i Arkitektbedriftene. Arkitektbransjen opplever nå de mest utfordrende tider med oppsigelser, permitteringer og røde tall hos mange av våre medlemsbedrifter. Jeg ser frem til et godt samarbeid med administrasjonen og resten av styret for å sette arkitektbransjen på dagsorden og arbeide for rammebetingelser som gir rom for våre medlemsbedrifter til å lage meningsfull arkitektur, sier Dahle i pressemeldingen.

>

Dramatisk situasjon

Dahle har også i flere år vært styremedlem i Arkitektbedriftene. Nå overtar han ledervervet etter Michelle Wright, som har sittet som styreleder siden 2019.

– Jeg er glad for at Christian har takket ja til å bli ny styreleder og ser frem til et godt samarbeid i årene fremover for å sette arkitektbransjens utfordringer – og muligheter på dagsorden, sier administrerende direktør i Arkitektbedriftene, Steinar Skjerdingstad, og fortsetter:

– Samtidig vil jeg takke Michelle for det gode samarbeidet vi har de nesten to årene jeg har vært i Arkitektbedriftene. Michelle har ledet styret med en stødig hånd og vært en stor ressurs for administrasjonen i noen svært utfordrende år med pandemi og krig i Europas midte og den dramatiske situasjonen dette har medført for arkitektbransjen.

Vil gi medlemmene selvtillit

- Arkitektens rolle for by og stedsutvikling er og har alltid vært viktig. Arkitektur skaper verdi og jeg ønsker at våre medlemsbedrifter gis tillit og selvtillit til å utføre denne rollen på en best mulig måte, avslutter Dahle.

>
>
>